Hyppää sisältöön

Kaikki suomalaiset jatkoon Euroopan kiertueilla!

Mikko Korhonen pelaa kärjen tuntumassa Portugalissa

Suomalaisten kisaviikko on alkanut todella vahvoissa merkeissä niin European – kuin Challenge Tourilla. Kaikki kuusi suomalaispelaajaa etenivät jatkoon kisoissa.

European Tourilla päivän suurin tarina oli Oliver Fisherin tulos 59 historian ensimmäisenä onnistumisena European Tourin osakilpailussa. Suomalaiset pääsivät iltapäivällä kentälle yrittämään omia urotekojaan. 

Kim Koivu onnistui jatkamaan tuloksen 66 (-5) jatkeeksi tuloksella 68 (-3), jolla European Tour -tulokas jakaa kisassa sijaa 13. Kärkeen on matkaa vain neljä lyöntiä. Koivu on tehnyt kahteen kierrokseen kymmenen birdietä ja kaksi bogia. 

Myös Tapio Pulkkanen sai tärkeän jatkoonpääsyn. Kotkalainen pelasi toisen kerran peräkkäin tuloksen 69 (-2), ja kokonaistulos -4 oikeuttaa sijaan 53. Kolme edellistä kisaa Pulkkasella oli päättynyt karsiutumiseen. 

Mikko Korhonen on tuloksessa -7 kun hänellä on vielä päivän viimeinen reikä pelaamatta. Korhonen on lyönnin Koivua perässä sijalla 16. 

Kisaa johtavat Oliver Fisher, Lucas Herbert ja Eddie Pepperell tuloksessa -12. 

Koko kolmikko cutista Ranskassa

Challenge Tourin puolella käydään vuoden viimeisiä kilpailuja. Kalle Samooja otti jo 14:nnen peräkkäisen jatkoonpääsyn, joka lienee miehen oma ennätys. Turkulainen on kahden kierroksen jälkeen kisan sijalla 24 ja rullailemassa pikkuhiljaa kohti European Tourin korttia. 

Oliver Lindell haki tärkeällä nousulla mahdollisuuden ansaita tärkeitä euroja. 19-vuotias vielä viikon oleva Lindell pelasi tulokset 73-68 (-3), jolla lähtee viikonloppuun sijalta 27. Lindellin pitäisi pystyä tekemään loppukauden kisoista noin 15- 20 000 euroa, jotta pelioikeus aukeaa ensi kaudelle. 

Roope Kakko on parhaana suomalaisena kisassa sijalla viisi. Roopen tulokset 66-70 (-8) pitävät veteraanin seitsemän lyöntiä kärjessä olevaa Matt Fordia perässä. Ford kiersi toisen kierroksen peräti -12, mutta 60 lyönnin alitus jäi haaveeksi, sillä kentän par on 72. 

Kakolla on matkaa toiseen sijaan vain kaksi lyöntiä! 

Lisähuomiona European Tourin karsinnoista tuli mukava tieto kun Peter Erofejeff onnistui selvittämään ensimmäisen vaiheen karsinnan. Patu pelasi tulokset 75-68-68-67, jolla jakoi kisassa sijan 13. 

Etsi luettavaa