Hyppää sisältöön

Kaikki kolme suomalaista 80 parhaan joukossa rahalistalla

Mikko Ilonen

Mikko Ilonen nousi Marokon kisan ansiosta rahalistalla 56:nneksi. Myös Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen mahtuvat 80 parhaan joukkoon.

Suomalaisella kilpagolfilla pyyhkii tällä hetkellä vähintäänkin kohtuullisesti, sillä European Tourilla pelaa kolme suomalaista, joista jokainen mahtuu rankingissa 80 parhaan joukkoon.

Challenge Tourilla Kim Koivu on kolmantena ja Kalle Samooja neljäntenä, kun 15 parasta nousee ensi kaudeksi pääkiertueelle. Eteenpäin ollaan menty ja lujaa!

Toki pitää muistaa, että European Tourin kautta takana on kolmannes ja Challenge Touria vasta kaksi kisaa. Kausi on vielä nuori, mutta pienet väliaplodit voimme pelimiehille antaa – kaikki kolme pelaajaa ovat asemassa, josta he voivat nousta vielä vaikka kuinka korkealle.

Ilonen nousi suomalaisten ykköseksi

Vaikka Mikko Ilonen jakoi eilen Marokossa kolmannen sijan kolmen muun pelaajan kanssa, ansaitsi hän sijoituksestaan lähes 120 000 euroa. Kun lahtelaisilla oli pesämunaa lähes 40 000 euroa, lahtelainen nousi rahalistalla 56:nneksi.

Rahalistalla Ilosella on nyt koossa noin 185 500 pistettä. Eurosummat ja ranking-pisteet eivät täsmää, koska pisteet lasketaan tällä kaudella dollareissa valuutan marraskuisen (13.11.) vaihtokurssin mukaan.

Toiseksi paras suomalainen on Mikko Korhonen, jolla on koossa 150 000 pistettä. Korhosen paras noteeraus tällä kaudella on Tshwane Openin kolmas sija, joka tuotti yli 70 000 euroa.

Tapio Pulkkanen on puolestaan rankingissa 79:s. Hän sijoittui viime vuoden puolelle Joburg Openissa niin ikään kolmanneksi, mikä poiki 63 000 euron tienestit. Ranking-pisteitä Pulkkasella on koossa 129 000.

Kiertue jatkaa Kiinaan

Tällä viikolla kiertueen karavaanit jatkavat Kiinaan. Siellä ovat kehissä Pulkkanen ja Ilonen, joka varmisti paikkansa Kiinassa Marokon-onnistumisensa ansiosta.

Pitkä tauko teki Iloselle hyvää, sillä hän pelasi hyvää ja järkevää golfia koko viikon Marokossa. Toivottavasti vire säilyy Volvo Chinan Openissa.

European Tourin ranking

 

Etsi luettavaa