Hyppää sisältöön

Kahden viimeisen reiän bogit pudottivat Matilda Castrenin kärjen tuntumasta kauden ensimmäisessä major-kilpailussa

Matilda Castrenin mainio kierros sai karvaalta maistuvan päätöksen kahdella viimeisellä reiällä. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren (71-72,-1) lipsautti karvaalla tavalla kahdella viimeisellä reiällä lyöntejä The Club at Carlton Woods -kentällä Woodlandsissa. Castren on ennen kahta viimeistä kierrosta The Chevron Championshipissa sijaluvulla 36.

Matilda Castren pääsi perjantain toiselle kierrokselle päivän ensimmäisessä kolmikossa kaksi tuntia alkuperäistä aikataulua jäljessä kentän kymmenenneltlä tiiltä. Järjestäjät joutuivat siirtämäään startteja myrskyisän sään vuoksi.

Ensimmäisen puoliskon kierroksesta pelattuaan Castren oli lupaavasti kaksi alle parin. Toisen yhdeksikön aikana tuli yksi birdie lisää, mutta yllättäen kaksi bogia par-viitosilla.

Etenkin jälkimmäinen (kentän kahdeksas), jolla Castren otti reilun kahden metrin matkalta kolme puttia, oli karvas pettymys. Pää oli kolmen putin jälkeen varmasti raskas.

Ennen kahta viimeistä reikää suomalainen oli yhdeksäntenä. Mikäli 17:n (kentän 8.) birdieputti olisi uponnut, ja viimeiselle reiälle olisi korttiin kirjattu par, sijaluku olisi kymmenes.

Castren: ”Harmittaa tietysti tuo loppu”

Matilda Castrenilla oli varhainen herätys aamustarttiinsa, jonka piti tapahtua klo 7.15

”Oli aika pitkä päivä. Tultiin kentälle jo viideltä, mutta piti odottaa neljä tuntia, että päästiin lopulta pelaamaan”, Castren kertoi aamun viivästyksistä.

”Harmittaa tietysti tuo loppu. Otin siinä par-vitosella kolme puttia ja löin ysillä veteen”, Castren kertasi kahteen peräkkäiseen bogiin päättynyttä kierrostaan.

”Muuten oli ihan hyvää peliä. Lähestymiset eivät ole ihan niin terävällä tasolla kuin pitäisi, että pystyisi pelaamaan ihan huippupeliä.”

Castrenilla on kahdelle viimeiselle kierrokselle pelisuunnitelmakin valmiina.

”Tänään oli vähän ahdistunut fiilis kentällä, ei ollut rentoa oloa. Sitä lähdetään hakemaan viikonloppuun”, Castren kertaili tuntojaan tiedotteessaan.

Väyläosumia Castrenille kertyi 11/14, viheriöihin hän osui torstain (11) tapaan heikosti, vain kymmenen kertaa. Vaikka tilastoissa on Castrenin ainakin yksi kolmen putin viheriö, kertyi putteja yhteensä vain 28.

https://twitter.com/GolfWomenMag/status/1649506174788853760

Kilpailua johtaa Korean A Lim Kim (-8), jonka toisen kierroksen tulos oli 65,-7.

Toista sijaa jakavat USA:n Lilian Vu (-7) ja Megan Khang (-7). Kärkikymmenköstä löytyvät myös major-voittajat Nelly Korda (-6) Patty Tavatanakit (-6), sekä parhaina eurooppalaisina Celine Boutier (-4) Nanna Koerstz Madsen (-4) ja Albane Valenzuela (-4)

Maailmantähtiä katsomon puolelle

The Chevron Championshipin voittaja tulee vaihtumaan, sillä puolustava mestari Jennifer Kupcho (72-78,+6) karsiutuu kahdelta viimeiseltä kierrokselta Sama kohtalo on Madelene Sagströmillä ja Charley Hullilla.

Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko (+3) sekä Lexi Thompson (-2) ovat kaksi reikää ennen kierrostensa loppumista myös cut-rajan väärällä puolella.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa