Hyppää sisältöön

Kahden reiän katastrofi pudotti Pulkkasen kärkitaistelusta

Tapio Pulkkasen päivä meni pilalle kahden heikon reiän takia. KUVA: GETTY IMAGES

Tripla-tupla-yhdistelmä kaatoi Tapio Pulkkasen pelin tänään South African Openissa.

Blair Athollin reiät 14 ja 15 olivat tänään tilastollisesti kentän vaikeampia, ja niihin karahti Tapio Pulkkasen peli South African Openin kolmannella kierroksella.

Pulkkanen oli kahden kierroksen jälkeen kisassa 11:ntenä ja nousi kolmannella kierroksella kärkikahinoihin oltuaan 12. reiän jälkeen jo tuloksessa -10. Mutta jo 13. reiällä alkoi tapahtua.

Suomalainen löi kakkoslyönnin par 5 -reiällä viheriön ja väylän oikealla puolella olleeseen pusikkoon, josta vaikeasta paikasta hän onnistui taikomaan parin. Kahdella seuraavalla reiällä Pulkkanen ei misseistään enää parilla selvinnyt.

Pulkkanen teki 14. reiälle triplan ja 15. reiälle tuplan. Yhtäkkiä hän oli kadonnut kärkihaminoista ja pudonnut kymmenen alle parin tuloksesta viisi alle -tilanteeseen. Mitä noilla kahdella reiällä oikein kävi?

”Kaksi avausta oikealle”, Pulkkanen kommentoi lyhyesti arvatenkin pettyneenä.

Kun kierroksen loppu sujui pariin, Pulkkanen on ennen päätöskierrosta tuloksessa -5 (70-67-74) ja jaetulla 34. sijalla. Eroa kympin sakkiin on neljä lyöntiä.

Välimäki nousi lopussa

Kisan toinen suomalainen on Sami Välimäki jakaa 53:ta sijaa. Kymppireiältä startanneella Välimäellä oli myös vaikeuksia rei’illä 14 ja 15, joille hän teki bogit. Niiden lisäksi hän teki bogin myös 16. reiälle.

Suomalainen kasasi itsensä kolmen perättäisen bogin jälkeen. Hän teki loppuun neljä birdieä ja nousi kierrostulokseen 71 (-1). Välimäen yhteistulos kolmen kierroksen jälkeen on -3.

Kisan kärjessä jatkaa Etelä-Afrikan Thriston Lawrence, joka on tuloksessa -18. Toisena on Ranskan Clément Sordet, jonka kahden reiän jälkeinen yhteistulos on -16. Kaksikko on karkumatkalla, sillä kolmantena oleva Ruotsin Jens Fahrbring on kuusi lyöntiä kärjestä ja neljä kakkossijasta.

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen





Etsi luettavaa