Hyppää sisältöön

Kahden reiän katastrofi pudotti Pulkkasen kärkitaistelusta

Tapio Pulkkasen päivä meni pilalle kahden heikon reiän takia. KUVA: GETTY IMAGES

Tripla-tupla-yhdistelmä kaatoi Tapio Pulkkasen pelin tänään South African Openissa.

Blair Athollin reiät 14 ja 15 olivat tänään tilastollisesti kentän vaikeampia, ja niihin karahti Tapio Pulkkasen peli South African Openin kolmannella kierroksella.

Pulkkanen oli kahden kierroksen jälkeen kisassa 11:ntenä ja nousi kolmannella kierroksella kärkikahinoihin oltuaan 12. reiän jälkeen jo tuloksessa -10. Mutta jo 13. reiällä alkoi tapahtua.

Suomalainen löi kakkoslyönnin par 5 -reiällä viheriön ja väylän oikealla puolella olleeseen pusikkoon, josta vaikeasta paikasta hän onnistui taikomaan parin. Kahdella seuraavalla reiällä Pulkkanen ei misseistään enää parilla selvinnyt.

Pulkkanen teki 14. reiälle triplan ja 15. reiälle tuplan. Yhtäkkiä hän oli kadonnut kärkihaminoista ja pudonnut kymmenen alle parin tuloksesta viisi alle -tilanteeseen. Mitä noilla kahdella reiällä oikein kävi?

”Kaksi avausta oikealle”, Pulkkanen kommentoi lyhyesti arvatenkin pettyneenä.

Kun kierroksen loppu sujui pariin, Pulkkanen on ennen päätöskierrosta tuloksessa -5 (70-67-74) ja jaetulla 34. sijalla. Eroa kympin sakkiin on neljä lyöntiä.

Välimäki nousi lopussa

Kisan toinen suomalainen on Sami Välimäki jakaa 53:ta sijaa. Kymppireiältä startanneella Välimäellä oli myös vaikeuksia rei’illä 14 ja 15, joille hän teki bogit. Niiden lisäksi hän teki bogin myös 16. reiälle.

Suomalainen kasasi itsensä kolmen perättäisen bogin jälkeen. Hän teki loppuun neljä birdieä ja nousi kierrostulokseen 71 (-1). Välimäen yhteistulos kolmen kierroksen jälkeen on -3.

Kisan kärjessä jatkaa Etelä-Afrikan Thriston Lawrence, joka on tuloksessa -18. Toisena on Ranskan Clément Sordet, jonka kahden reiän jälkeinen yhteistulos on -16. Kaksikko on karkumatkalla, sillä kolmantena oleva Ruotsin Jens Fahrbring on kuusi lyöntiä kärjestä ja neljä kakkossijasta.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

PGA TOUR

WM Phoenix Open

DP WORLD TOUR

Singapore Classic
Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

Ladies european tour

Lalla Meryem Cup
Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

CHALLENGE TOUR

Dimension Data Pro-Am
Oliver Lindell

CHAMPIONS TOUR

Trophy Hassan II


AMATÖÖRI GOLF

Portuguese International Amateur Championship
Jesse Saareks ja Veikka Viskari

korn ferry tour

Astara Golf Championship

Etsi luettavaa