Hyppää sisältöön

Kahdella päälle? –Bryson DeChambeau haastaa Phil Mickelsonin 707-metrisellä par-viitosella

Tiger Woods

Golfin supertähdet saavat The Match # 4 nelinpelissä pareikseen amerikkalaisen jalkapallon legendat Tom Bradyn ja Aaron Rodgersin.

Tuore PGA Championshipin voittaja Phil Mickelson ja Tom Brady kohtaavat Bryson DeChambean sekä Aaron Rodgersin heinäkuun kuudentenä päivänä modifioidussa nelinpeliottelussa Moonlight Basin in Big Skyn kentällä Montanassa.

Pistääkö Bryson DeChambeau tuoreelle PGA Championshipin voittajalle jauhot suuhun, kun 2,2 kilometrin korkeudessa lyödään palloa kovaa ja ennätyksellisen pitkälle?

Pistääkö Bryson DeChambeau tuoreelle PGA Championshipin voittajalle jauhot suuhun, kun 2,2 kilometrin korkeudessa lyödään palloa kovaa ja ennätyksellisen pitkälle?

GETTY IMAGES

Paikka on syrjäinen, mutta sillä ei ole käytännössä merkitystä, sillä The Match # 4 elää televisioinnin kautta.

Hyväntekeväisyyteen yhden kierroksen tapahtumasta tulee jaettavaa edellisten koetosten tapaan kymmeniä miljoonia dollareita. Mickelson ja DeChambeau saavat jenkkifutistähtien tavoin varmasti omat dollarikasansa, mutta näitä ei nosteta otsikoihin.

707 metrinen par-viitonen kahdella päälle?

Haasteottelun kenttä on Jack Nicklauksen suunnittelema, se sijaitsee peräti 2,2 kilometrin korkeudessa, jossa pallo lentää ohuen ilmanalan vuoksi normaalia 10-15 prosenttia pidemmälle.
Pitkälle lyöminen maastossa, jossa monet väylät pelataan ylhäältä alas, tulee varmasti olemaan shown kuuminta hottia. 

Kentällä on muun muassa yksi par-viitonen, jonka mitta on 707 metriä. Se pelataan alamäkeen,  ja on ennakkotietojen mukaan lyötävissä kahdella päälle.

Mickelson mättää edelleen ison vaihteen päälle laittaessaan 48 tuumaisella draiverilla pitkälle. Tästä tuorein osoitus oli PGA Championshipissa 16:n väylän pisin avaus päätöspäivänä.

DeChambeaulta odotetaan The Matchissa luonnollisesti veret seisauttavan pitkiä avauksia.

Mickelson kuittasi ensimmäisestä ottelusta yhdeksän miljoonaa taalaa

Alkuperäinen The Match pelattiin marraskuussa 2018 Las Vegasissa raskassarjalaisten, Tiger Woodsin ja  Phil Mickelsonin välisenä reikäpeliotteluna. Voittajalle oli luvassa yhdeksän miljoonaa dollaria, häviäjälle ei virallisesti mitään. Uskokoon ken haluaa.

Yhdeksän miljoonan dollaripino lyötiin palkintojenjaossa Phil Mickelsonin (oik.) eteen.

Yhdeksän miljoonan dollaripino lyötiin palkintojenjaossa Phil Mickelsonin (oik.) eteen.

GETTY IMAGES

Mickelson voitti tiukan ottelun neljännellä jatkoreiällä.

Uusintaotteluun The Match, Champions for Charityyn  Woods ja Mickelson ottivat TV-lukujen nostattamiseksi pareikseeen amerikkalaisen jalkapallon tähdet Peyton Manningin ja Tom Bradyn.

Woods & Manning voittivat  Floridassa toukokuussa 2020 pelatun haasteottelun niukasti 1/0.

Kolmas tapahtuma, The Match, Champions for Change käytiin vain kuusi kuukautta edellisen jälkeen Arizonassa.

Mickelsonilla oli parinaan koripallokenttien suupaltti, TV-kommentaattori ja svingillään miljoonia ihmisiä naurattava Charles Barkley.  Manningin parina Tiger Woodsin korvasi Golden State Warriorsin kultaranne Stephen Curry.

Barkley ja Mickelson voittivat luvuin 4/3.

Neljännestä ottelusta voidaan odottaa aiempiakin suositumpaa. Mickelson on persoonana  inhimillisempi, hauskempi ja suositumpi kuin koskaan.

Ottelu saa ennakkoon vetoapua paitsi Mickelsonin viikonlopun voitosta, myös kesäkuun puolivälin US Openista, jossa Bryson DeChambeau puolustaa voittoaan ja Mickelson hakee, jälleen kerran ensimmäistä ykköstilaa kuuden kakkostilan jatkeeksi.

Artikkelia korjattu:  The Match pelattiin ensimmäisen kerran 2018, ei 2108:) 

Etsi luettavaa