Hyppää sisältöön

Kahdeksantena oleva Pulkkanen pelaa tänään kiertueen tähtipelaajan kanssa – näin kolmas kierros televisioidaan

Sebastian Heisele

Tapio Pulkkanen taistelee huippusijoituksista Italian Openissa. Kisan puolivälissä hän jakoi kahdeksatta sijaa. Eroa kärkeen on seitsemän lyöntiä, mutta kolmanteen sijaan vain kolme.

Tapio Pulkkanen lähtee erinomaisista asemista European Touriin kuuluvan Italian Openin kolmanteen päivään. Kaksi kierrosta tulokseen -9 (67-68) pelannut Pulkkanen on seitsemän lyöntiä kärkimies Laurie Canteria perässä, mutta kolmanteen sijaan hänellä on eroa vain kolme lyöntiä.

Kirittäjäkseen lauantain kierrokselle pitkälyöntinen Pulkkanen saa Itävallan Bernd Wiesbergerin ja Saksan Sebastian Heiselen. Kolmikko jakoi kahdeksatta sijaa kierroksen puolivälissä.

Wiesberger, 35, on seitsenkertainen European Tour -voittaja ja kuuluu kiertueen ykköskastiin. Viime vuonna hän sijoittui kiertueen rankingissa kolmanneksi tienaten liki neljä miljoonaa euroa, joista kaksi oli Rolex Seriesin osakilpailua. Hän myös puolustaa Italian Openin voittoa.

Sen sijaan Heisele, 32, ei ole vielä onnistunut vakiinnuttamaan asemaansa pääkiertueella vaan hän on kulkenut ”hissillä” European Tourin ja Challenge Tourin väliä.

Pulkkanen, Wiesberger ja Heisele starttaavat kierrokselle klo 13 Suomen aikaa. Suora lähetys Viaplayltä ja V Sport Urheilusta alkaa tuntia myöhemmin klo 14.

Puolustavan mestarin Wiesbergerin peliä on tällä viikolla seurattu televisiossa tarkasti, joten jos Pulkkanen jatkaa hyviä otteitaan, tänään voi olla luvassa ruutuaikaa myös lierihatustaan tunnetulle suomalaispelaajalle.

Ennen Italian Openia Pulkkasen kausi ei ole sujunut hyvin. Hän on kiertueen rankingissa vasta sijalla 175. Sinänsä hän voi pelata riskittömästi, sillä koronaepidemian typistämällä kaudella pelaajat eivät menetä pelioikeuttaan ensi kaudeksi, vaikka jäisivätkin 110 heikommalle puolelle rankingissa.

Torstaina kierroksen jälkeen Pulkkanen kertoi GoGolfille tehneensä viime viikolla svingiinsä pieniä muutoksia, jotka toimivat hyvin erityisesti torstaina, samoin putteri. Perjantaina hänen tuloksensa pelasti kuumana ollut putteri. Pulkkasen puttien keskiarvo kisassa on mainio 26, joten kulmarauta on todellakiin toiminut hyvin tällä viikolla Chervò Golf Clubilla.

Toivotaan, että puttipeli jatkuu vahvana, jolloin Kymen Golfn kasvatilla olisi mahdollisuus ottaa kauden ensimmäinen top 10 -sijoitus kiertueella.

Tulospalvelu

European Tour on katsottavissa suorana Viaplayltä ja V Sport Golf -kanavalta.

Etsi luettavaa