Hyppää sisältöön

Kääntyvätkö Matilda Castrenin ja Kiira Riihijärven junat Ohiossa – U.S. Openin sankari Allisen Corpuz ja neljä supertähteä kirittäjinä

Matilda Castrenin ammattilaisuran kolmannesta ja toistaiseksi viimeisestä ykköstilasta Gant Ladies Openissa tulee maanantaina kuluneeksi kaksi vuotta. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi palaavat lyhyeltä pakkolomalta LPGA:n kisoihin Dana Openissa, joka pelataan Sylvanian kaupungissa, Highland Meadowsin kentällä. Suomalaispelaajien kuntopuntari on osoittanut pitkän aikaa väärään suuntaan.

Ohiossa pelattavassa kilpailussa Matilda Castren ja Kiira Riihijärvi ovat haastajia, joilla riittää kauden toisella puoliskolla tavoiteltavaa.

Riihiijärvi pelaa yhdeksännen kisansa pääkiertueella. Sald on toistaiseksi tyly, kaikki kahdeksan kisaa ovat päättyneet kahden kierroksen jälkeen. Työpaikan uusiminen pistelistan kautta tulee olemaan kova haaste. Mielenkiintoista Ohiossa lähtölistalla on se, että kaikki 13 pelaajaa, joilla ei vielä ole tienestejä kaudelta 2023 on sijoitettu perättäisiin ryhmiin kahden ensimmäisen päivän ajaksi.

Matilda Castrenin listasijoitukset ovat myös valahtaneet yllättävänkin alas.

Paras sijoitus täyden fieldin kisassa on vaatimattomasti 25:s. Castren on selvinnyt molemmissa pelaamissaan majoreissa jatkoon (28:s, 77:s) , U.S. Women´s Openiin ei paikka auennut karsinnoista, eikä maailmanlistan sijoituksen perusteella (142.)

LPGA:n pistelistalla Castren (81.) ei olisi tällä hetkellä uusimassa itselleen vahvaa pelioikeutta vuodelle 2024. Tilanne hänen kohdaltaan voi muuttua yhdessä viikossa huomattavasti paremmaksi. Nykyisellä tahdilla vahva kortti ei kuitenkaan ole uusiutumassa

Paikkka syyskuun lopun Solheim Cupiin vaatisi Castrenilta hurjia onnistumisia seuraavien viikkojen aikana.
Ohiosta hän suuntaa Minnesotassa pelattavaan kisaan, jonka jälkeen heti perään heinäkuun viimeisellä viikolla ohjelmassa on major, Evian Championship Ranskassa.

U.S. Women´s Openin voittaja Allisen Corpuz, maailmanlistan ykkönen Jin Young Ko, Lydia Ko, Minjee Lee, ja Women´s PGA Championshipin sankari Xiyu Lin vievät suurimman huomion Ohion kisassa.

Major-voitto nostaa nopeasti maailmanlistalla. Corpuz oli ennen Pebble Beachin kisan ykköstilaansa 42:s, kahden miljoonan taalan palkintoshekin pokattuaan kuudes. PGA Championshipin sankari, Kiinan Xiyu Lin on listan kymmenes.

Palkintopotin suuruus on Ohiossa 1,75 miljoonaa.

Kiira Riihijärven peli käynnistyy 16.05 Suomen aikaa, Castren lähtee liikenteeseen 20.37.

Elisa Viihde Viaplay näyttää suoraa kuvaa:

  • Torstaina ja perjantaina klo 22.30-02.00
  • Lauantaina ja sunnuntaina 22.00-02.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa