K.H. Lee puttasi Jordan Spiethin kumoon Dallasissa – yksinkertainen rutiini tuo itseluottamusta puttaamiseen

K.H.Lee kukisti yleisön supersuosikin ja ansaitsi 1,638 miljoonaa taalaa. KUVA: GETTY IMAGES

30-vuotias korealainen puolusti menestyksellä Byron Nelson Championshipin voittoa TPC Craig Ranchin kentällä. Kotiyleisön suosikki Jordan Spieth jäi lyönnin päähän.

PGA Championshipin lämmittelykisa pelattiin Dallasin kupeessa Teksasissa kentällä jostä on hyvin vaikea löytää yhtäläisyyksiä torstaina käynnistyvän majorin kanssa.

Kisa meni melkoiseksi tulosiloitteluksi, jossa 14 ensimmäistä pelasi tuloksen joka oli 20 alle parin tai parempi.

Suurin suosikki Scottie Scheffler oli ensimmäisestä kierroksesta asti pari tahtia kärkeä jäljessä. Tuloksella -19 Scheffler päätyi sijalle 15.

Avauspäivästä ast huipputuloksensa (60,-12) avulla johtanut Sebastián Muñoz menetti sunnuntaina kärkiipaikkansa jo ulosmenossa, mutta sinnitteli kunniakkaasti jaetulle kolmannelle tilalle.

Pikkupojasta asti isänsä kanssa kisaa narujen takaa seurannut Jordan Spieth oli sunnuntaina kolumbialaisen kirittäjä. 15 kertaa PGA Tourilla voittanut Spieth tavoitteli toista perättäistä ykköstilaansa, mutta jäi siitä lopulta lyönnin lyhyeksi.

Korean K.H. Lee on rutinoitunut kotimaassaan sekä PGA Tourilla jo vuosikymmenen ajan nousematta raskaan sarjan tekijäksi.

Byron Nelsonin kisasta hän saavutti edellisvuonna uran ensimmäisen pääkiertueen voiton, sunnuntaina hän uusi yllätyksensä.

Rutiini luo luottamusta puttaamiseen

Lee onnistui osallistujista tasaisimmin kaikilla pelin osa-alueilla. Strokes Gained -tilastossa hän oli kaikilla neljällä osa-alueella sijalukujen 8-13 välissä.

Sunnuntain kierrostulos 63,-9 nosti hänet ykköseksi ennen Spiethia, joka jäi voittajalleen 4,5 lyöntiä päätöspäivänä puttipelissä tehden tuloksen 67,-5.

Lee nousi maailmanlistalla sijalle 41:s, joka on hänen parhaansa. PGA Championship on korealaisen kuudes osallistumiskerta majorissa, kaikissa aiemmissa hän on karsiutunut.

Jordan Spieth tavoittelee Career Grand Slamia

Toinen sija kotikonnuilla Teksasissa vahvistaa Spiethin asemaa yhtenä PGA Championshipin suosikeista. Edellisestä kisastaan, RBC Heritagesta Spieth pokkasi voiton.

Alkuvuodesta hän jäi niukasti kakkoseksi Pebble Beachissa, joten kaikki muut kolme majoria voittanut Spieth on viikonloppuna ison mahdollisuuden edessä.

PGA Championshipissa hän ahdisteli vakavasti Jason Dayn voittoa kaudella 2015 jääden toiseksi. Vuodelta 2019 Spiethilla on kolmas sija Brooks Koepkan voittamasta kisasta.

Neljän eri majorin voittoa ovat toistaiseksi päässeet juhlimaan vain Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player, Jack Nicklaus sekä Tiger Woods.