Hyppää sisältöön

Käsien liike osuma-alueella

Artikkelin kuvassa Dustin Johnsonin käsien liike osuma-aluella. Huomaa kuinka käsien alin kohta on reilusti ennen osumaa.

Osumaan tultaessa Johnsonin kädet ovat jo matkalla ylöspäin. Myös mailan lapa liikkuu hieman ylöspäin osumahetkellä, mutta niin, että kädet pysyvät vielä lavan etupuolella. Tämä osuma-asento ja liike saavat aikaan ihanteellisen lentoradan. Osumasta tulee erittäin tehokas kun lyöntipinnan nostokulma ja lavan liikesuunta osoittavat enemmän samaan suuntaan. Näin osuma palloon on vähemmän leikkaava tuottaen vähemmän alakierrettä ja enemmän pallon lähtönopeutta. 

Mitä enemmän alakierrettä pelaaja tuottaa sitä leikkaavampi osuma. Seurauksena hitaampi pallon lähtönopeus ja suurempi ilmanvastus. Voit ajatella tenniksen alakierteistä stopparia verrattuna vähäkierteiseen lujaan syöttöön. 

Golfpallossa tulee aina olemaan alakierrettä mutta sen minimoiminen on hyödyllistä lyöntipituuden kannalta.

Dustin Johnsonin mailanpäänopeus on keskiarvolla 121,5 mailia tunnissa. Tämä nopeus oikeuttaa tourin tilastoissa sijaan 13. Lyönnin pituudessa Dustin on kuitenkin kakkonen 314,8 jaardin keskiarvolla. Hän jää vain Rory McIlroylle (316,4 jaardia), jonka käsien liike soveltuu samalla tavalla lentoradan optimoimiseen. McIlroyn ja Johnsonin etu lyöntipituudessa syntyy mailanpäänopeudesta ja tehokkaasta osuma-alueen liikkeestä. 

 

Etsi luettavaa