Hyppää sisältöön

Kärkiamatööri Kiira Riihijärvi pelaa tällä viikolla Augustassa: ”Pelkästään kentän legendaarisuus on mahtavaa.”

Kiira Riihijärvi on pelannut jo pitkään yliopistogolfia Yhdysvalloissa.
Kiira Riihijärvi aloitti kautensa erinomaisesti.

Kiira Riihijärvi pääsee pelaamaan pääsiäisviikolla Augusta Nationalin ainakin kertaalleen. Tavoitteena on läpäistä kutsukilpailun tiukka cut-raja ja pelata kenttä lauantaina toistamiseen.

Suomen ykkösamatööri Kiira Riihijärvi pääsee tällä viikolla toteuttamaan jokaisen golfarin unelman eli pelaamaan Augusta National -kentälle.

Tarunhohtoisen Augusta Nationalin on häntä ennen kiertänyt vain kourallinen suomalaisia, mutta Riihijärvi pääsee pelaamaan kentän ainakin kertaalleen osana Augusta National Women’s Amateur -kilpailua.

ANWA-kilpailuun saavat kutsun maailman parhaat amatööripelaajat. Kaikkiaan pelaajia kisassa on 84, ja Riihijärven amatööriranking on 39:s. Hän opiskelee parhaillaan maisterin tutkintoa Tampan yliopistossa.

”Omasta pelistä on luonnollisesti hyvä ja varma fiilis tällä hetkellä. Into on todella korkealla – kisa vaikuttaa jo nyt unohtumattomalta ja täysin ainutlaatuiselta kokemukselta! Vain harva pääsee mukaan, joten onhan tämä niin siistiä”, Riihijärvi viestitti Georgiasta Golf.fi-sivustolle.

Itse kisa on 54 reiän mittainen. Kaksi ensimmäistä kierrosta pelataan lähistöllä sijaitsevalla Champions Retreat Golf Clubilla keskiviikkona ja torstaina. Ainoastaan ratkaiseva kierros on Augusta Nationalissa. Se pelataan yhden välipäivän jälkeen lauantaina.

Päätöskierrokselle pääsee mukaan vain 30 parasta pelaajaa, mutta jokainen kilpailuun osallistuva saa kuitenkin kiertää harjoituskierroksen Augustassa.

Riihijärvi kertoi Golf.fi:lle, että tavoitteena on selvittää tie 30 parhaan joukkoon ja pelata myös kisakierros Augustan kukkaloistossa.

”Augustaa odotan innolla, kuten voi kuvitella. Ajettiin siitä ohi, ja se on tosi piilossa ettei sitä ei pääse ennakolta mitenkään kurkkimaan. Olen kuullut paikasta pelkästään hyvää, ja pelkästään kentän legendaarisuus on mahtavaa.”

Kisa käynnistyy tänään ja Riihijärvi starttaa kierrokselle klo 19.06 Suomen aikaa. Kisa jatkuu huomenna Champion’s Retreat -kentällä. Päätöskierros pelataan lauantaina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa