Hyppää sisältöön

Justin Thomasin vaatekaappi uusiksi – Ralph Laurenilta potkut homofobisen lausunnon johdosta

Justin Thomas osallistuu torstaina käynnistyvään ET:n avauskilpailuun Abu Dhabisa

Media ja televisiokamerat seuraavat torstaina Abu Dhabissa käynnistyvässä kisassa tarkasti, mitä maailmanlistan kolmosella on päällään yhteistyökumppani Ralph Laurenin irtisanottua sopimuksen faggot-sanan käytön vuoksi.

Kolmen putin jälkeinen turhautuminen ja homoseksuaaleja halventavan sanan faggot käyttö itseään soimatessa tulevat Justin Thomasille kalliiksi. 

Tästä ensimmäinen näkyvä esimerkki on vaatemerkki Ralph Laurenin perjantaina julkaisema ilmoitus yhteistyön päättymisestä  – ainakin toistaiseksi.

Thomas pyysi välittömästi kolmannen  kierroksensa jälkeen tapahtunutta anteeksi ja toisti katumuksensa myös kisan viimeisen päivän jälkeisessä tv-lähetyksessä.

Ympäri maailman televisiolähetyksissä kuultu tuhma luonnehdinta oli kuitenkin luksusluokan vaatemerkin johdolle liikaa.

”Olemme pettyneitä Justin Thomasin kielenkäytöstä, joka on  ristiriidassa yrityksemme arvojen kanssa. Thomas on tuotemerkkimme brändilähettiläs, eikä hänen käytöksensa ole linjassa sen toimintakultttuurin kanssa, jota  me vaaalimme ”, perusteli yritys tiedotteessaan yhteistyön päättymistä välittömästi.

Mielenkiintoiseksi tiedotteen sisällön tekee se, että sen lopussa Justin Thomasin kanssa jatkossa tehtävä yhteistyö nähdään mahdollisena.

”Osoittaaksemme osakkaillemme vastuunkantoa , olemme päättäneet olla jatkamatta yhteistyötä hänen kanssasan. Toivomme, että Mr. Thomas osoittaa käytöksellään ja toimillaan ottavansa tapahtumasta opikseen ja kehittyvänsä ihmisenä, jotta voisimme tulevaisuudessa  tehdä yhteistyötä.” 

27-vuotiaalla Justin Thomasilla on ansiolistallaan 13 PGA Tourin voittoa, enemmän kuin kenelläkään muulla nykyisistä alle 30-vuotiasita tähdistä. Maailmanlistalla hän on käväissyt useaan otteeseen ykösenä ja ollut alkusyksystä 2017, lähes 3,5 vuoden ajan putkeen kymmenen joukossa. Tästä ajasta suurimman osan sijoilla 1-5.

Ennen Hawaijin kisan erhettään Justin Thomas on ollut maineeltaan erittäin puhtoinen ja yksi pidetyimmistä pelaajista sekä kiertueella kuin myös yleisön keskuudesssa.

Etsi luettavaa