Hyppää sisältöön

Justin Thomasin ja Jim Mackayn tavoitteet korkealla: ”Opimme jatkuvasti toisiltamme”

Jim "Bones" Mackay aloitti yhteistyönsä Phil Mickelsonin kanssa vuotta ennen Justin Thomasin syntymää

Kykeneekö Justin Thomas nostamaan tasoaan 25 vuotta Phil MIickelsonin luottomiehenä toimineen Jim ”Bones” Mackayn avulla?

Justin Thomas on ollut otsikoissa kuluvan kalenterivuoden aikana monen asian tiimoilta. Kausi käynnistyi melkoisella mahalaskulla Hawaijilla edellisvuoden voittajien kisassa. Lyhyen puttinsa missannut Thomas laski huuliensa välistä ilmoille ja miljoonien TV-katselijoiden arvioitavaksi reiässä olleen mikrofonin välityksellä sanan ”faggot”, joka on väheksyvä ilmaisu homoseksuaaleille.

Soppa oli valmis, Thomas pahoitteli ja pyysi julkisesti anteeksi erhettään. Kritiikkiä tuli monesta suunnasta. Yhteistyökumppaneista voimakkaimmin reagoi vaatemerkki Ralph Lauren, joka katkaisi välittömästi sopimuksen.

Maaliskuussa Justin Thomas saavutti uransa toiseksi suurimman ykköstilan voittamalla Players Championshipin. Tämä jäikin kauden käytännössä ainoaksi valopilkuksi. Neljässä majorissa paras sijoitus oli 21:s, olympialaisissa sijaluku 22. oli raju pettymys, FedEx Cupin finaalitkaan eivät tuottaneet menestystä. Playersin voittoa lukuunottamatta kausi oli Thomasin kriteereillä heikko.

Syyskuun lopussa Ryder Cupin jälkeen Thomasin ja hänen pitkäaikaisen caddiensa Jimmy Johnsonin tiet erkanivat. Vain pari päivää tämän jälkeen Thomas ilmoitti aloittavansa yhteistyön Jim ”Bones” Mackayn kanssa.
Oletettavasti aihe oli ollut keskusteluissa jo ennen Johnsonin työsuhteen lopettamista, sillä Mackay on työskennellyt tiiviisti Golf Channelin kenttäkommentaattorina.

Phil Mickelsonin luottomiehenä 25 vuotta ja viisi major-voittoa

Jim Mackay aloitti Phil Mickelsonin caddienä vuonna 1992. Yhteistyö jatkui kesäkuun toiselle puoliskolle vuoteen 2017, jolloin Mickelson ilmoitti PGA Tourilla ainutlaatuisen pitkän ja menetyksekkään jakson päättymisestä heti US Openin jälkeen.
Justin Thomas syntyi 1993, ikänsä puolesta hän voisi olla 28 vuotta vanhemmman Mackayn poika.

Parivaljakko ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. Kaudella 2020 Johnsonin sairastumisen takia Mackay oli caddienä Thomasin voittaessa WGC:n kilpailun.
”Tunnemme toisemme ja olotila on molemmilla varmasti luottavainen. Uskon, että kun saamme kisoja alle, yhteistyö paranee oppiessamme toistemme tavoista entistä enemmän”, Thomas kiteytti tuntemuksensa syyskuun 30. päivä kun kuuma uutinen julkaistiin.

Thomas on usean vuoden ajan lukeutunut tiiltä viheriölle PGA Tourin kärkikuusikkkoon Strokes Gained -tilastoissa. Puttipelin ailahtelevaisuus on kuitenkin ollut musta aukko, joka on sotkenut pasmat useassa suurkilpailussa.
Jim ”Bones” Mackay rakensi Mickelsonin kanssa yhteistyöstään nimenomaan viheriöillä varsin näyttävän ja kuuluvan ohjelmanumeron, joka tuotti tulosta. Tälle osa-alueelle Thomas varmasti kaipaa ja haluaa Macakaylta enemmän apuja, kuin on Johnsonilta saanut.

Matthew Wolff johtaa – Thomasilla mahtinousu onnettoman startin jälkeen

Thomas osallistuu torstaina Meksikossa käynnistyneeseen PGA Tourin kisaa jossa oli edellisvuonna 12:s Viktor Hovlandin voittaessa. Avauspäivän jälkeen kärjessä on  tuloksen 61,-10 tehtaillut Matthew Wolff, joka edellisessä, kolme viikkoa sitten pelatussa kisassa taipui viimeisenä päivänä kakkoseksi.

Wolffille kimurantin oloinen ja tarkkaa peliä vaativa Mayakoban El Camaleon-kenttä ei ole luontevin metsästysmaa. Pitkistä avauksista ja aggressiivisestä pelistään tunnettu Wolff löi vain yhden avauksistaan draiverilla, mutta loisti pelin muilla osa-alueilla.
Aaron Wise (-8) on toisena, kolmatta sijaa jakavat muun muassa Sergio Garcia (-7) ja Billy Horschel yhdessä Chris Kirkin kanssa. 

Kirk aloitti kierroksensa kymppilta uskomattomalla tavalla. Par-kolmosella (182 metriä) ryhmä etsi hänen palloaan viheriön ympäristöstä, kunnes joku tajusi tarkistaa reiän. Holari ei Kirkiä kipsannut, seuraaville kolmella väylällä hän teki vielä eaglen ja bogin ollen neljän reiän jälkeen viisi alle.

Justin Thomasin startti kisaan oli toisesta ääripäästä. Ulosmenossa (10-18) mikään ei ottanut onnistuaakseen. Kirkin kanssa samat neljä reikää pelattuaan hän oli kaksi yli, yhdeksikön jälkeen nimen perässä luki +3.  Viimeiset seitsemän väylää Thomas tuli lentämällä, kuusi birdietä pudottivat yhteistuloksen lukuun 68,-3 josta aukeaa vielä mahdollisuus kärkipään taisteluihin nousuun.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa