Hyppää sisältöön

Justin Thomas vuoden ensimmäiseksi voittajaksi

Justin Thomas otti SBS Tournament of Champions tittelin sunnuntaina.

Viimeisen kierroksen kärkitaistelussa kaatui Hideki Matsuyama ja takaysillä nähtiin dramaattisia vaiheita. Matsuyama kavensi viiden lyönnin eron vain yhteen väylillä 14 ja 15. Ensin japanilainen teki eaglen par neljä neljälletoista ja sitten Thomas sortui tuplabogiin viidelletoista. 

Kilpailu kuitenkin ratkesi Amerikkalaisen eduksi tämän tehdessä upean birdien seitsemälletoista ja Hidekin sortuessa bogiin samalla väylällä. Voittomarginaaliksi jäi lopulta kolme lyöntiä. 

Kolmatta sijaa nousivat jakamaan Jordan Spieth, Pat Perez ja Ryan Moore. Spieth kiri kärkiviisikkoon sunnuntain parhaalla tuloksella 65, -8. 

Strokes Gained tilastoissa Justin Thomas oli kilpailun paras pallonlyöjä. Aseena oli etenkin loistava draivaaminen. Griineillä Thomas oli kilpailun neljänneksi paras ja onnistui hyvin myös viimeisellä kierroksella. 

Voitto oli 23-vuotiaan Thomasin uran kolmas PGA Tourilla ja kauden 2016-2017 toinen ykköstila. Malesian CIMB Classicissa kaatui niin ikään Hideki Matsuyama. Kuuden kilpailun jaksossa Matsuyama on voittanut neljästi ja hävinnyt kahdesti vain Justin Thomasille. 

Leaderboard

Ensi viikolla PGA Tour nähdään jälleen Havaijilla kun kalenterissa on vuorossa Sony Open. 

Etsi luettavaa