Hyppää sisältöön

Justin Thomas valmiina voittotaistoon Augustassa – otti puttitunnin kierrosten välillä

Justin Thomas pelaa viidettä kertaa The Mastersia

Justin Thomas ja Dustin Johnson ovat kärkimiehiä The Mastersissa, jonka toinen kierros pelataan loppuun lauantaina klo 14.30- Suomen aikaa

Tulostaso Augusta Nationalilla pysyi perjantaina  lähes yhtä kovana kuin avauspäivänä. Kenttä, erityisesti viheriöt pitivät edelleen hämmästyttävän hyvin, ja antoivat pelaajille velvollisuudeksi hyökätä lipuille lennossa pidemmiltäkin matkoilta.

”Olosuhteet ovat hyvin poikkeukselliset. Kaiken sen, minkä tästä kentästä on aiempien vuosien aikana oppinut, on voinut heittää romukopppaan”, tiivisti Justin Thomas.

Hän johtaa täydet 36 reikää pelanneista  tuloksella 66-69,-9 yhdessä Dustin Johnsonin, Abraham Ancerin sekä Cameron Smithin kanssa.

Thomas pelasin muiden torstaina iltapäivällä urakkansa aloittaneiden tavoin avauskierroksensa loppuun perjantaina aamulla. Kierrostuloksen 66 jälkeen Thomasille jäi vajaat 40 minuuttia toisen kierroksen käynnistymiseen.  Pukuhuoneessa tapahtuneen tankkauksen ohella hän ehti tavata harjoitusviheriöllä puttivalmentajansa John Grahamin. Mainiosta tuloksestaan huolimatta Thomas missaili loppuvaiheilla putteja.

Thomasin helmasynniksi on muodostunut putterin liikkeen hitaus ja pitkä liike. 

”Minun on oltava aggressiivisempi ja annettava pallolle kunnon lyönti, kuten John sitä kutsuu”, Thomas kuvaili neuvonpidon antia.

Thomas on ollut jo pitkään maailmanlistalla vakiomiehiä kymmenen joukossa. Parhaimmillaan ykkösenä keikkunut 27-vuotias ei ole kuitenkaan saanut otetta Augusta Nationaliin.

Sijoitukset ovat neljällä ensimmäisellä kerralla parantuneet ( 39,22,17,12), samoin kokonaislyöntien määrä. Viikonlopun kierroksille hän lähtee joko kärkipaikalta tai aivan sen tuntumasta riippuen toisen kierroken loppuun launtaina pelaavien tuloksista.

Danny Willett loisti ilman draiveria

Toisen kierroksen kovinta nousua ovat tehneet tuloksella 66,-6  lyönnin päässä kärjestä oleva Patrick Cantlay (-8),Rory McIlroy (-3), Danny Willett (-7) sekä Tommy Fleetwood (-7).

Vuoden 2016 voittaja Willett selvitti toisen päivän loistotulokseen ilman draiveria, jonka lapa rikkoontui avauskierroksen 17:lla. Englantilainen kokeili toista lapaa kierrosten välillä, mutta ei ollut siihen tyytyväinen.

”Peli sujui spoonilla erinomaisesti. Menetin jonkin verran mittaa, mutta kokonaisuus oli vahva. Oletettavasti jatkan myös lauantaina ilman draiveria.”

Tuttu juttu Rory McIlroylle Augustassa ja monisa muissa majoreissa. Yksi heikko kierros vie mahdollisuudet voittoon

Tuttu juttu Rory McIlroylle Augustassa ja monisa muissa majoreissa. Yksi heikko kierros vie mahdollisuudet voittoon

GETTY IMAGES

Rory McIlroy (75-66,-3) heräsi kierrosten välillä minitauon aikana täydellisestä koomasta uuteen hyökkäykseen. Tilanne on kaikki muut majorit voittaneelle McIlroylle varsin tyypillinen majorien lisäksi muissakin kisoisa. Yksi kierroksista, usein ensimmäinen tai toinen on täysin luokaton. Kärjen karattua löytyy vapautuneempi meno. Eroa kärkeen on kuusi lyöntiä, joten mahdollisuudet heräsivät henkiin.

”Pelasin ja löin todella hienosti ennen Mastersia. Kun avauskierros eteni, enkä saanut pelistä kiinni, olin hämmästynyt ja totesin itselleni useasti ”what the hell is happening”, McIlroy kertoi toisen kierroksen nousunsa jälkeen.

Jon Rahm uhkuu itseluottamusta

Lauantaina toisen kierroksensa loppuun pelaavista vahvimmissa asemissa ovat Jon Rahm (-8/12), Hideki Matsuyama (-8/15), Louis Oosthuizen (-7/12), sekä Xander Schauffele (-6/12).

Jon Rahm hioi kisan alla lähipeliään maanmiehensä, kaksinkertaisn Mastersin sankarin Jose-Maria Olazabalin kanssa.

Jon Rahm (edessä) ja Louis Oosthuizen etsivät lauantaina ohituskaistaa Augustassa

Jon Rahm (edessä) ja Louis Oosthuizen etsivät lauantaina ohituskaistaa Augustassa

GETTY IMAGES

Ruutu näyttää maksullisena erillispakettina Mastersin kaikki neljä päivää. Suomenkielisestä selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Antti Ahokas. Valittavissa on myös englanninkielinen selostus. Lauantaina lähetys käynnistyy kello 20.00

The Masters, tuloslista

Etsi luettavaa