Hyppää sisältöön

Justin Thomas kesti tuulen ja jäätävän kelin: ”Olen ylpeä pelistäni”

Justin Thomas jätti pelikaverinsa Rory McIlroyn ja Collin Morikawan täysin varjoonsa toisella kierroksella. Tulos 69 oli lähes 6,5 lyöntiä parempi kuin kaikkien muiden keskiarvo. KUVA: GETTY IMAGES

Bubba Watson (68) ja Justin Thomas (69) nousivat lauantain loistopelillään Players Championshpin kärkeen yhteistuloksellaan -3 kaksi kierrosta pelanneista.

Players Championshipin kolmas päivä oli olosuhteista johtuen selviytymistaistelua joka turhautti suurimman osan tähdistä.

Justin Thomasin (ylhäällä vasen) tulos (69) oli toisella kierroksella yhdeksän lyöntiä parempi kuin Brooks Koepkan, Xander Schauffelen ja Collin Morikawan keskiarvo (78)

Sunnuntaina pelaajien haaste tuulen ja kylmyyden johdosta on ennusteen mukaan jopa vielä suurempi.

Aamuksi on luvassa alhaisimmillaan 37°F, eli vajaan kolmen celsius-asteen lämpötilaa, joka päivän mittaan nousee maksimissaan hieman toiselle kymmenelle.

Kun tähän yhdistetään kova ja puuskainen tuuli, tuloslista tulee kärjen osalta muuttumaan merkittävästi ennen kolmannen kierroksen käynnistymistä.

TPC Sawgrassin kentällä Floridassa pelataan hyvin poikkeuksellista Players Championshipia.

Sade ja erityisesti ukkonen keskeyttivät pelin pitkiksi ajoiksi torstaina ja perjantaina.

Lauantaina peli päästiin aloittamaan vasta kello 12.00 paikallista aikaa. Haasteeksi nousi tuuli sekä etenkin iltaa kohden kylmennyt keli.

Vain osa osallistujista on ehtinyt pelata toisen kierroksen loppuun. Viimeiset pääsevät aloittamaan sen vasta sunnuntaina.

Toisen kierroksen keskiarvo tuloksissa on jo pitkälti yli 75:n lyönnin, ja se noussee sunnuntaina, jolloin myös kolmas kierros pyritään pelaamaan mahdollisimman pitkälle.

Lauantain murtujista Scottie Scheffler pääsi aloittamaan päivänsä viimeistelemällä viheriön vierestä ensimmäisen kierroksensa 16:lla birdien, joka vei hänet tulokseen -5.

Kentän kuuluisimmalla väylällä, saariviheriölle pelattavalla 17:lla Scheffler löi lauantaina sekä ensimmäisellä että toisella kierroksellaan veteen.

Hän pelasi väylät 17-18 yhteensä kuusi yli. Lauantain 20 väylän yhteissaldo oli seitsemän yli parin. Scheffler pääsee kuitenkin vaivatta jatkoon tuloksellaan 70-76,+2.

Kahtena ensimmäisenä päivänä 17:lla lyötiin veteen yhteensä neljä palloa. Lauantaina määrä oli 29.

Toisen kierroksen nimekkäimpiä epäonnistujia olivat Schefflerin (76) lisäksi Xander Schauffele (78) Justin Rose (79), Jordan Spieth (79), edellisvuoden kakkonen Lee Westwood (80), sekä Brooks Koepka (81).

Justin Thomasilla mahdollisuus tehdä historiaa

Toisen kierroksen tähdiksi nousivat bogittoman kierroksen pelaneet Bubba Watson (68) sekä Justin Thomas (69).

Thomas puolustaa voittoa. Yksikään kisan aiemmista voittajista ei ole onnistunut yltämään kahteen perättäiseen ykköstilaan.

2000-luvulla vain kaksi voittajaa on ollut seuraavalla yrittämällään kymmenen joukossa.

”Tämä oli ehdottomasti yksi elämäni parhaista kierroksista. Olen ylpeä tavasta jolla pelasin”, kauden alkupuoliskolla vaisusti esiintynyt Thomas iloitsi TV-haastattelussa kierroksen jälkeen.

Helppoa ei ole ollut mielialapelaaja Bubba Watsonillakaan viimeisten vuosien aikana. Kaudella 2018 hänen yllättävä kuntopiikkinsä tuotti viimeiset kolme ykköstilaa ja paikan Ryder Cupiin.

Sen jälkeen tulokset ovat olleet hyvin vaatimattomia.

Saudi-Arabiassa helmikuussa pidetyssä kisassa Watson näytti taitojaan ja taipui kakkoseksi vasta Harold Varner III:n upotettua megaputtinsa viimeisellä yli 20 metrin päästä.

Tuloslistan kärjessä on vasta 21 reikää pelannut Tommy Fleetwood (-6) sekä vain ensimmäisen kierroksensa pelannut Tom Hoge (-6), joka joutui ahkeroimaan hyisessä kelissä sunnuntaina 36 reikää.

Sunnuntaina pelataan kelin salliessa Floridan Ponte Vedra Beachilla auringon noususta pimeän laskeutumiseen asti.

Finaalikierros on vuorossa maanantaina.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa