Hyppää sisältöön

Justin Thomas ja Jordan Spieth suosikkeja – Dustin Johnson katsomoon Mastersisssa

Justin Thomas on voittanut eniten PGA Tourin kisoja nykyisistä alle 30-vuotiaista tähdistä

Justin Rose (-7) johtaa kintereillään joukko maailmantähtiä ja vielä tuntemattomampiakin vihreän takin metsästäjiä.

Tulostaso sateen pehmittämällä Augusta Nationalilla parani perjantaina ennätyksellisesti avauspäivästä ( 74,5 / 72,2) ja tuloslistan kärjessä nimet vaihtuivat ennakoiden sitä, miten tapahtumarikkaaksi The Masters viikonloppuna muodostuu.

Päivän parhaaksi tulokseksi kirjattiin Bernd Wiesbergerin ja Tony Finaun toimesta 66,-6.
Ensimmäisistä 20:sta vain Justin Rose ei alittanut paria perjantaina (65-72,-7). Hän sai torjuntavoiton pelattuaan toisen puoliskon kolme alle surkean alun jälkeen.

Kärkipaikka pysyi  englantillaisella lyönnin erolla lauantain pelikaveriin, 24-vuotiaaseen  Willl Zalatorisiin, sekä vasuri Brian Harmaniin.

Will Zalatoris ei ole voittanut PGA Tourilla. US Openin kuudes tila syksyltä kertoo sen, että potentiaalia menestykseen löytyy.

Will Zalatoris ei ole voittanut PGA Tourilla. US Openin kuudes tila syksyltä kertoo sen, että potentiaalia menestykseen löytyy.

GETTY IMAGES

Kovinta painetta Rosen odotetaan kahden viimeisen kierroksen aikana saavan kuitenkin Jordan Spiethilta (-5) sekä maaliskuussa vakuuttavalla viikonlopun pelillään Players Championshipin voittaneelta Justin Thomasilta (-4).
Vedonlyöntitoimistot maailmalla nostavat Spiethin ykkössuosikiksi ennen Thomasia ja Rosea.

Tony Finaun voittoa peukuttaa melkoinen joukko golfia seuraavista. Edellisissä 11:ssa majorissaan hänellä on seitsemän sijoitusta kärkikymmenikköön. Näiden joukossa on kolmas ja neljäs sija, sekä kaksi viidettä tilaa.
Kärkipään miehiä yhdistää ( Strokes Gained -tilastojen puutteessa) viheriöosumien määrä, jossa Spieth on ykkkösenä (30//36)  kannoillaan Xander Schauffele (29/36 ,-3), Thomas (28/36) sekä Rose (28/36).

Kovaa nousua teki myös Bryson DeChambeau (76-67,-1) jonka kyky puristaa loppureiíllä kova kiri esiin on jäänyt vielä vähälle huomiolle. Perjantaina hän pelasi kuusi viimeistä neljä alle nousten cut-rajalta 17:ksi.
20 pelaajaa on yhteistuloksessa alle parin. 

Aasialaispelaajien näkee hyvin harvoin menettävän kentällä malttiaan. Korean Si Woo Kim turhaantui puttipeliinsä toisen kierroksen 15:lla ja tökkäsi työkalunsa voimalla maata vasten.
Rikkoontuneen putterinsa tilalle hän otti loppureiílle viheriöille spoonin ja teki neljä paria päätyen yhteistulokseen -4.

Jatkoon pääsi 54 osallistujaa, cut-rajaksi muodostui 147(,+3)
Karsiutuneiden lista oli tavanomaista nimekkäämpi. Marraskuussa Mastersin ylivoimaisesti tuloksella -20 voittanut Dustin Johnson jäi kahden lyönnin päähän rajasta. Vapaan viikonlopun saivat myös Rory McIlroy, Patrick Cantlay, Sergio Garcia, Kevin Kisner, Brooks Koepka ja Lee Westwood.

Lauantaina pelataan kahden hengen ryhmissä.  Kärkipari Justin Rose-Will Zalatoris starttaa Suomen aikaa kello 21.20.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa