Hyppää sisältöön

Justin Thomas ja Hideki Matsuyama kärkipariin Havaijilla

Tournament of Champions voittaja ratkaistaan sunnuntaina

23-vuotias Justin Thomas (-18) ja 24-vuotias Hideki Matsuyama (-16) ovat olleet talven kuumimmat pelaajat. Hideki on FedEx Cupin kärjessä ja Justin Thomas listan kakkonen.

Kaksikko kohtasi lokakuussa Malesian PGA Tour kilpailussa CIMB Classicissa. Silloin Thomas kruunattiin voittajaksi ja Matsuyama otti kakkossijan. Tämä oli Hidekin ainoa kakkossija viiden kilpailun jaksossa. Neljä muuta sijoitusta ovat olleet voittoja. Näistä viimeisin oli Tiger Woodsin kutsukilpailu Hero World Challenge. 

Lauantaina Thomas esitti loistavaa pallonlyömistä ja pelasi tyylikkäästi kolmanteen peräkkäiseen tulokseen 67, -6. Hän on ollut kilpailun paras draivaaja ja käyttänyt asettaan loistavaan tuloksentekoon. Kaikkiaan Justin Thomas on ollut kilpailun paras pallonlyöjä ja jättänyt putterille vähemmän töitä kuin muut pelaajat. 

Kolmannella kierroksella Matsuyama onnistui vielä parempaan tulokseen 65, -7. Tuloskortista löytyi peräti kahdeksan birdiä. Hideki on lyöntitilastojen kolmas mutta onnistunut johtajaa paremmin griineillä. Puttaaminen on nostanut japanilaisen lyöntikoneen uudelle tasolle.

Uusi puttiasento on nostanut Matsuyaman uudelle tasolle.

Uusi puttiasento on nostanut Matsuyaman uudelle tasolle.

GettyImages

Tilastollista etua on vaikea antaa kummallekaan pelaajalle. Thomasin kahden lyönnin johto voi koitua ratkaisevaksi tasaväkisessä ottelussa. 

Kärjen takana tuloksessa -14 vaanivat Jimmy Walker, William McGirt ja Ryan Moore. Voittoon nouseminen vaatii kuitenkin todella merkittävän kierroksen kun kärjessä on kaksi erittäin kuumaa pelaajaa.

Leaderboard

Etsi luettavaa