Hyppää sisältöön

Justin Thomas on aidosti kateellinen Tokion kultamitalista: ”Se on niin upea, cool ja ainutlaatuinen”

Xander Schauffelelella on kultamitali

Thomas puolustaa Memphisissa käynnistyvässä WGC:n kisassa voittoa, mutta Xander Schauffelen voittama mitali pitää häntä otteessaan.

Justin Thomasilla on ollut hyvin, hyvin raskas vuosi.

Kuten useimmat vielä muistavat, takaiskut alkoivat jo kalenterivuoden ensimmäisessä kisassa, Tournament of Championshipissa Hawaijilla.

Viimeisessaä ryhmässä lauantaina pelannut Thomas puttasi mielestään luokattomasti, ja kävi tyrkkäämässä lyhyeksi jääneen putin jälkeen pallon reikään.

Nostaessaan palloa reistä Thomas totesi hiljaa, käytännössä kuiskasi reikämikforonin vieressa tuhman sanan, ”faggot” (hintti).
Tuli oli muutaman minuutin kuluttua irti sosiaalisessa mediassa, jossa Thomas sai kritiikkiä asiattomasta homofobisesta lausunnosta.
Ensimmäinen yhteistyön päättänyt yritys oli Ralph Lauren, Citibank puolestaan edellytti Thomasin antavan leijonanosan yhteistyökumppanuuden tuomasta dollaripinosta seksuaalisten vähemmmistöjen etuja ajavalle järjestölle.

Majoreissa sijoitukset ovat olleet sarjassa ”ynnä muut”, olympialaisissa hän oli 24:s samalla tuloksella Sami Välimäen kanssa. Ihan umpisurkea kausi ei ole ollut Thomasin vakuutteluista huolimatta. Hän voitti Players Championshipin.

Justin Thomasille olympialaiset oli merkityksellinen kisa, jonka hän olisi halunnut voittaa. 
Thomasin vuodatus aiheeseeen liittyen on jopa koskettava, sekä aidon oloinen.
”Olen erittäin kateellinen kaikille voittajille, joilla on jokin major-kisan pokaali, jota minä en ole voittanut. Olympialaisten kultamitali on kuitenkin omasas luokassaan.  Se on niin upea, cool ja ainutlaatuinen”, Thomas kertoi osana pitkän kaavan tunteiden purakamista Memphisissa, jossa hän puolustaa torstaina käynnistyvän WGC-FedEx St. Jude Invitationalin voittoa.

Kaiken lisäksi voittaja Xander Schauffele nousi neljännneksi ohi Thomasin maailmanlistalla. Thomas ja Schauffele olivat tiistaina tulevan kisan alla samassa tilaisuudessa, jossa Justin Thomas pääsi näkemään himoitsemansa mitalin lähietäisyydeltä.

WGC:n  tapahtumassa ovat mukana lähes kaikki maailmantähdet. Yhteensä pelaajia on 66. Tokion kisoista, 14 tunnin aikaeron takaa mukaan on rientänyt peräti 19 pelaajaa.
Palkintopotissa on noin 8,9 miljoonaa euroa.

Ennakkosuosikin viittaa kantavat Japanin olympialaiset väliin jättäneeet Dustin Johnson, Brooks Koepka, sekä ilman kisapaikkaa jäänyt Jordan Spieth.
Mukana on myös koronatestissä positiivisen tuloksen vajaa kaksi viikkoa sitten saanut Bryson DeChambeau.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa