Hyppää sisältöön

Justin Rose kultaa, Stenson hopeaa, Kuchar pronssia

Justin Rose vei golfin olympiakullan Englantiin. Sunnuntaina nähtiin kilpailun arvoinen kaksintaistelu.

Henrik Stenson ja Justin Rose kirivät rinnakkain olympiaturnauksen päätöskierroksella. Johtopaikka vaihtui puolin ja toisin päivän aikana kun molemmat esittivät parastaan. Takaysillä kilpailun jännitys kasvoi huippuunsa.

Rose teki birdien viidelletoista ja otti kärkipaikan. Stenson teki birdien kuudelletoista tasoittaen pelin yhteistuloksessa -15. Seitsemästoista tasattiin pareilla ja viimeiselle lähdettiin tasatuloksessa. Avaukset ja kakkoslyönnit olivat molemmilla lähes identtiset. Ratkaiseviksi lyönneiksi jäivät lyhyet pitchit par vitosen griinin edestä. 

Stenson löi ensimmäisenä mutta jätti wedge lyöntinsä viisi metriä lyhyeksi. Justin Rose käytti paikan loistavasti lähestyen 40 cm päähän reiästä. 

Ruotsalainen yritti birdieputtia innokkaasti mutta pallo lipui reiän ohi reilu metrin päähän, josta Stenson missasi myös par yrityksen. Rose sai nauttia lyhyestä voittoputista ja juhli voittoa riemukkaasti.

Justin Rosen tunteet näyttivät kuinka tärkeä voitto oli. Alkukaudesta hän nimesi olympiakullan kauden tärkeimmäksi tavoitteeksi.

Justin Rosen tunteet näyttivät kuinka tärkeä voitto oli.

GettyImages

Stenson (-14) pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 68 ja Rose (-16),  67. Strokes Gained tilastoissa Rose oli viikon paras pallonlyöjä. Tämä kertoo kentän hyvästä haasteesta ja testistä pelin kaikilla osa-alueilla.

Matt Kuchar (-13) nousi pronssille upealla viimeisen kierroksen tuloksella 63 (-8). Mitalikolmikko erottui muusta joukosta neljän lyönnin erolla.

Stensonin ajatukset kierroksen jälkeen

”Tiesin, että ottelusta tulisi haastava.”

”Pelasin ok, en tietysti esittänyt parastani mutta pelasin hyvän kierroksen. Neljä hyvää kierrosta, joten en voi olla kovin pettynyt viikkoon.”

Neljännellätoista väylällä Stenson sai hoitoa yläselkään fysioterapeutilta. Kolmannentoista avauksessa selkään tullut kramppi jätti rintarangan lukkoon ja tähän ruotsalainen haki pikaisesti apua. 

”Vaikka en lyönyt kovin hyviä lyöntejä pariin väylään vamma ei haitannut minua kovin pahasti.”

”Yritimme molemmat voittaa mutta Justin oli tänään parempi ja siksi hänellä on kultamitali ja minulla hopea.”

”Tunnelma oli loistava.”

Viimeisen kierroksen liput olivat loppuunmyyty ja tunnelma säilyi mitaliseremoniaan asti.

Viimeisen kierroksen liput olivat loppuunmyyty ja tunnelma säilyi mitaliseremoniaan asti.

GettyImages

Justin Rose kertoi mitaliseremoniasta 

”Se hetki tuntui lähes epätodelliselta.”

”Kun kansallislaulu alkaa soimaan tajuaa mistä on todella kysymys. Tietysti golfin pelaamisesta korkeimmalla tasolla mutta myös oman maan edustuksesta. Tämä tunne oli minulla koko viikon. Osana GB (Great Britain) joukkuetta tunsimme, että emme edustaneet ainoastaan golftaitoja vaan koko kisoihin matkannutta joukkuetta.”

”Koko viikon pysyin erittäin keskittyneenä. Tein kaiken mahdollisen oikein ja laitoin rastit kaikkiin tarvittaviin ruutuihin. Soin hyvin ja keskityin pieniinkin edistyksiin.”

”Koko olympiakokemus on vaikuttanut minuun syvästi. Se mitä olympialaisiin tarvitaan ja miten urheilijat omistavat elämänsä kilpailulle.”

Leaderboard

 

 

Etsi luettavaa