Hyppää sisältöön

Junnut näyttivät kaapin paikan Golf-Pirkkalan Finnish Tour -kisassa – NHL-tähdet Laine ja Vatanen mukana 40 000 euron kisassa

Sakke Siltala ja Matilda Svahn johtivat Finnish Tourin Eezy Openia avauskierroksen jälkeen.

Juniori-ikäiset Sakke Siltala ja Matilda Svahn johtivat Eezy Openia avauskierroksen jälkeen. Golf-Pirkkala järjestää 20-vuotisen taipaleen kunniaksi kilpailun huippupuitteissa ja rahaakin on jaossa peräti 40 000 euroa.

Finnish Tourin kilpailun palkintopotti on tyypillisesti 10 000 euroa. Golf-Pirkkalassa ei kitsastella, sillä kauden viidennessä FT-kilpailussa Eezy Openissa potti on nelinkertainen. Voittajan osuus kisassa on 10 600 euroa, josta onkin kilpailemassa kova osanottajajoukko aina Janne Kaskea, Lauri Ruuskaa ja Alex Hietalaa myöten.

Pirkkalassa päätettiin panostaa kisaan, koska Tampereen kupeessa sijaitsevalla kentällä juhlitaan tänä vuonna sen 20-vuotista taivalta.

Miesten sarjassa johtoa avauskierroksen jälkeen piti kuitenkin Kankaisten Golfin nuori Sakke Siltala, joka päätti avauskierroksen torstaina kolmeen perättäiseen birdieen. Birdiepötkö riitti tuomaan johtopaikan yhden lyönnin turvin.

Häntä lähtivät tänään jahtaamaan nelikko Lauri RuuskaCasper SimbergMartin Plukka ja Erik Myllymäki, jotka jakoivat toista sijaa.

Siltala urakoi parhaillaan tiiviissä kilpailuputkessa, sillä viime viikolla hän osallistui junioreiden SM-kilpailuissa Lakeside Golfissa. Junnulupaus sijoittui alle 21-vuotiaiden sarjassa seitsemänneksi. Tiukka kisarytmi ei Siltalaa haittaa.

”Kyllä tämä heinäkuu ja elokuun alku ovat tosi tiukkoja. Mutta nyt painetaan ja syksyllä sitten levätään. Tämän päivän osalta peli sujui tosi hyvin, enkä tehnyt pahemmin virheitä. Olen tyytyväinen kierrokseeni”, Siltala kertoi iltasuunnitelmistaan.

Pirkkalassa on tehty kisajärjestelyt ison maailman tyyliin, ja pelaajat todella nauttivat kokemastaan. Myös yleisö oli löytänyt paikalle ensimmäisenä päivänä.

”Kenttä on loistavassa kunnossa. Players Lounge on aika makea tuossa pihassa ja muutenkin näkee, että täällä on panostettu tähän kisaan. Oli myös kiva pelata, kun oli noin paljon katsojia”, Siltala muistutti.

Svahn kärjessä naisissa

Naisten sarjaa johtaa Matilda Svahn, joka niin ikään pelasi viime viikolla juniorien SM-kisoissa. Eilen hän seikkaili muuallakin kuin Golf Pirkkalan loistokuntoisilla väylillä. Vinot avaukset eivät vieneet tulosta juurikaan väärään suuntaan.

”Oli haastava päivä tiiltä, mutta löin tosi hyviä rautoja, vaikka missasin paljon väyliä. Pääsin yllättävän hyville birkkupaikoille välillä vähän yllättävistäkin paikoista. Tuntuu, että pomput olivat tänään vähän kotiinpäin. Ja totta kai iso kiitos forecaddieille, jotka auttoivat pallojen löytymisessä”, kiitteli Svahn, joka pelasi avauskierroksen par-tulokseen 72.

Naisten kilpailussa muut kärkikolmikon pelaajat ovat Katri Bakker (+2) ja Jasmiina Kivini (+4).

Naisten starttaavat toiselle kierrokselle iltapäivällä.

NHL-tähti Vatasella kulki paremmin pro-ameissa

Sami Vatanen ja Olli Järvi ottavat osaa Golf-Pirkkalassa pelattavaan Eezy Openiin.

Sami Vatanen ja Olli Järvi ottavat osaa Golf-Pirkkalassa pelattavaan Eezy Openiin.

Juha Hakulinen

Eezy Openissa ovat mukana myös NHL-tähdet Sami Vatanen ja Patrik Laine. Heidän avauspäivänsä ei sujunut suunnitelmien mukaan, sillä Vatanen pelasi tuloksen 86 (+14) ja Laine 92 (+20).

Vatanen oli harmissaan heikosti sujuneen kierroksen jälkeen.

”Oli liian kuuma startti meikäläiselle, eikä pää enää kestänyt. Olin kaksi alle parin kolmen reiän jälkeen. Mutta sen jälkeen tuli kasi nelosväylälle, enkä oikein osannut käsitellä sitä. Sen jälkeen oli vaikea loppukierros. Kovaa taistelua, ja ei muuta kuin huomenna uudestaan”, Vatanen paketoi päivänsä.

Huutokaupassa kerättiin lähes 80 000 hyväntekeväisyyteen

Aiemmin kisaviikolla pelattiin kaksi pro am -kilpailua ja lisäksi Vatasen johdolla järjestettiin hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa kauppansa tekivät muun muassa Alexander Ovechkinin maila, Dallas Starsin ja Carolina Hurricanesin suomalaistähtien pelipaidat, tennisässä Henri Kontisen maila ja Teemu Selänteen Sotshin olympialaisten pelipaita.

Ravintola Masussa pidetyssä iltatilaisuudessa kerättiin varoja Mikko Korhosen hyväntekeväisyysjärjestö The 59 Fundille ja Golf Pirkkalan juniorityöhön.

Huutokauppa oli todellinen menestys, sillä illan aikana hyväntekeväisyyteen saatiin kerättyä peräti 78 200 euroa. Summa jaetaan puoliksi The 59 Fundin ja Golf Pirkkalan kesken.

NHL-tähti Sami Vatanen oli todella mielissään päivän kulusta ja kerätystä hyväntekeväisyyspotista.

”Meillä oli todella hauska päivä, joka alkoi pro-am-kilpailulla Golf Pirkkalassa ja päättyi ravintola Masuun. Olen erittäin tyytyväinen, että saatiin kerättyä noin iso potti hyvään tarkoitukseen”, Vatanen totesi.

Vatanen oli kantanut oman kortensa vahvasti kekoon huutokaupan osalta, sillä hän oli saanut NHL-kauden aikana kerättyä melkoisen määrän huudettavaa tavaraa.

”Tuli kauden mittaan kerättyä Carolinan ja Dallasin suomalaispelaajien pelipaidat tänne huudettavaksi. Mutta kyllä tästä päivästä kuuluu kiitos ihan kaikille mukanaolijoille, sekä eritysesti Timo Laineelle, että pääsimme Ravintola Masuun viettämään iltaa”, Vatanen kiitteli.

Vatanen osallistui molempina päivinä myös pro am -kisaan. Tulokset olivat tiistaina ja keskiviikkona selvästi varsinaisen kilpailun avauskierrosta paremmat. Tiistain hän käytti kierrokseen 78 lyöntiä ja innostui nipistämään keskiviikkona tuloksesta pois neljä lyöntiä.

Valittavasti tänäänkään Vatanen ei ole saanut peliään kulkemaan. Hän on 12 reiän jälkeen yhteistuloksessa +22. Myös Patrik Laine on ongelmissa, sillä niin ikään 12 reiän jälkeen maaliahneen laiturin yhteistulos on +36.

Kärkeen on siirtynyt Helsingin Golfklubin Martin Plukka tuloksella -5. Siltala ja Lahden Golfin Atte Länsiluoto jakavat toista sijaa tuloksella -4.

Kahdeksan reikää pelannut Janne Kaske on noussut tulokseen -3. Lauri Ruuska ja Casper Simberg starttaavat toiselle kierrokselle vasta iltapäivällä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa