Hyppää sisältöön

Junioritähti lopetti koulunkäynnin 15-vuotiaana: ”Haluan olla ulkona, pelata golfia ja kilpailla”

Akshay Batian toistaiseksi paras sijoitus PGA Tourillla on yhdeksäs tila

19-vuotias Akshai Bhatia selvitti itsensä jatkoon uransa ensimmäisessä majorissa kylmäverisellä birdiellä.

Akshai Bhatia pelasi perjantaina US OPenin viimeisessä  ykköseltä lähteneessä kolmikossa.

Illan hämärtyessä viimeiselle reiälle tulllesaaan 183 senttinen ja 59 kiloinen Bhatia tiesi tarvitsevansa birdienä päästäkseen jatkoon.
Nuorukaisen pinna piti. Hyvän avauksen jälkeen hän löi par-viitosella toisen lyöntinsä lipun linjassa hieman viheriön yli, chippasi pallon lipun viereen ja upotti puttinsa.

Matka jatkuu viikonloppuna 70:n muun pelaajan kanssa. Major on Bhatian uran ensimmäinen. Ammattilaiseksi hän siirrtyi jo 17-vuotiaana.
Tätä ennen Kaliforniasas syntynyt, mutta Etelä-Carolinassa perheensä kanssa asuva Bhati oli ehtinyt jo sijoittua US Amateurissa toiseksi, saavuttaa nuorten olympialaisissa kaksi hopeamitalia ja edustaa USA:ta Walker Cupissa.
Ansiolistalla on lisäksi lukusia ylivoimaisia voittoja, sekä kisojen ennätyksiä

Koulunkäynnin hän lopetti 15-vuotiaana keskusteltuaan isänsä Sonnyn kanssa.
”Tehdään sitten niin, että et mene collegeen, vaan keskityt täysillä golfiiin”, isä luki poikansa toiveita.

”En koskaan pitänyt koulunkäynnistä. Luokkahuoneessa istuminen ei sovi minulle. Keskittymiskykyni on heikko. Rakastan ulkona olemista, golfin pelaamista ja kilpailemista”, Akshai Bhatia kertoi PGA Tourin haastattelussa 2019.

Jo ennen ammattilaiseksi siirtymistään Bhatia on nähnyt läheltä maailmanhuippujen tekemistä ja kuullut näiden kokemuksista.
”Jack Nicklaus kertoi minulle lounaan yhteydessä, että hän ei oppinut kovinkaan paljon collegessa. Se on yllättävää, kyseessä on kuitenkin maailman paras golfari”, Bhatia muistaa kohtaamisen.

Etelä-Carolinassa Bhatia on osallistunut Dustin Johnsonin isännöimiin juniorikisoihin ja saanut tältä paljon ajatuksia tekemisiinsä.
Ystävänsä yhteyksien kautta Bhatialle avautui jo aiemmin mahdollisuus pelata harjoituskierros Jon Rahmin kanssa.

Vajaan kahden vuoden ammattilaisuran aikana Bhatia on pelannut enimmäkseen mini-kiertueilla, joilta on kaksi ykköstilaakin. PGA Tourilta kokemusta on US Open mukaanlukien 15:sta kisasta. Jatkoonpääsyjä on neljä, kolmessa aiemmassa paras sijoitus on hienosti yhdeksäs.

Lauantaina Akshai Bhatia avaa latua merkkarin kanssa pelaten kello 17.10  Suomen aikaa. Seuraavissa kahdessa parivaljakossa kiertävät majoreita, Players Championshpin  ja WGC:n kisoja voittaneet Jimmy Walker, Si Woo Kim, Shane Lowry ja Kevin Kisner.

Jatkoon selvisi myös kuukausi sitten PGA Championshpin voittanut Phil MIckelson, jolla on kärkeen matkaa seitsemän lyöntiä.

See you on Saturday, Lefty! @PhilMickelson will play the weekend at the 121st #USOpen pic.twitter.com/ye58IvFjf7

Bhatialla on viikonloppuna vain voitettavaa. Sunnuntaina hän saa pelikaverinkin, mikäli onnistuu kolmannella kierroksella jättämään taakseen yhteistuloksessa yhdenkin pelaajan. Perjantain jälkeen sijalukua 58. jakaa 14 pelaajaa.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät US OPenin kolmannen päivän suorana suomeksi selostettuna ( Antti Vaalas & Karri Kakko).
Ruutu-palvelun lähetyksessä selostuskieli on englanti.

Lähetyaika molemmissa on 20.00-04.30

Tulospalvelu

Etsi luettavaa