Hyppää sisältöön

Jukka Jalosen ja Mikko Ilosen ajatukset herättivät keskustelua Kytäjä Golfin johtamisseminaarissa

Jukka Jaloselle tuli hänen esityksensä aikana ja sen jälkeen kymmenittäin johtamistaitoihin ja jääkiekkoiluun liittyviä kysymyksiä vastattavaksi

Johtamisen ammattilaisten puheenvuorot eri aihepiireistä rakensivat Hyvinkääsalissa pidetystä seminaarista toimivan kokonaisuuden, josta Kytäjä Golfin tavoitteena on luoda vuosittainen tapahtuma.

Kytäjä Golfin ennätyksellisen vilkas ja liiketoiminnan kannalta menestyksekäs pelikausi päättyi lokakuun toisella puoliskolla.
Marraskuun kolmantena päivänä golfyhtiö järjesti kotikaupungissaan Hyvinkäällä johtamisseminaarin, johon se oli kutsunut puhujiksi viisi oman alansa raskaan sarjan osaajaa.

Mukana olivat Barona Oy:n entinen toimitusjohtaja Minna Harmanen-Vanhala, jääkiekkomaajoukkueen kultavalmentaja Jukka Jalonen, Johtajatiiimin toimitusjohtaja Mika D. Rubanovitsch, sekä kansainvälistä kauppaa lähes sadassa eri maassa tehnyt Harri Koponen.

Kytäjän South East -kentän Masterplanin tehneen Mikko Ilosen ajatuksia urheilijan tavasta johtaa omaa toimintaansa kuultiin päivän päätteeksi Johtajatiimin Tero Niemisen haastattelussa.

Hyvinkään kaupungin puolesta ansiokkaan puheenvuoron piti vt. kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Jukka Koivun ideoimaan ja isännöimään seminaariin Hyvinkäälle kokoontui hyvä määrä osallistujia myös muista golfyhteisöistä

Jukka Koivun ideoimaan ja isännöimään seminaariin Hyvinkäälle kokoontui hyvä määrä osallistujia myös muista golfyhteisöistä

Kytäjä golf

“Kytäjä Golfin tavoite seminaarin järjestämiselle on tarjota yhden asikassegmenttimme, yritysten ja näiden johtajien verkostoitumista edistävä tapahtuma, joka vahvistaa myös omaa asemaamme tässä markkinassa”,  johtamisseminaarin ideoinut tilaisuuden isäntä, toimitusjohtaja Jukka Koivu määritti.

Timanttinen tiimihenki on kaikkien vastuulla

Riihimäellä asuva ja usein Kytäjällä golfia pelaava Jukka Jalonen on valmentanut miesten jääkiekkomaajoukkueen kahdesti kultamitaleille ja olympialaisissa kertaalleen pronssille. Kultaa on myös 20-vuotiaiden luotsina.

Normikautta sähköisemmäksi Jalosen toimenkuvan asettavat tulevana talvena Pekingin olympialaiset, joihin Suomi asettaa NHL-tähdistä koostuvan, sopimuksilla mitattuna kaikkien aikojen arvokkaimman joukkueen. Tampereen uudessa hallissa Suomen osalta alusta loppuun pelattavat kevään MM-kisat herättävät myös yleisön ja median osalta valtavia odotuksia Jalosen johtamalle joukkueelle.

Jalosen pääteema oli odotetusti suomalaisen joukkuehengen luominen, koko tiimin sitouttaminen yhteisiin arvoihin.
“Käymme aina joukkueen kanssa läpi aloittaessamme valmistautumisen yhteiset arvot ja tapamme toimia.”

Teemu Tyry

“Kaikille uusille pelaajille muistutetaan, että valinta Leijona-joukkueeseen on osoitus siitä, hänen luotetaan. Se vie paineita pois ja yhdistää. Luottamus ei kuitenkaan koskaan synny hetkessä, se täytyy ansaita.”

“Kaikkien mukanaoloa ja panosta tarvitaan. Jos jollain on paha olo, se heijastuu usein kaikkien toimintaan. Omassa työssäni on tärkeää jakaa vastuuta apuvalmentajien ja muun johtoryhmän kanssa. Tiimeihin jakautumisessa on voimaa, samoin päätöksenteon rakentumisessa. Asiantuntijoita ja muiden valmentajien mielipiteitä kuunnellaan. Päävalmentajan päässä ei asu kaikki viisaus”, Jalonen julisti.

Jalosen omista tulevaisuuden suunnitelmista ja toiveista etenkin NHL:n suuntaan hän antoi edelliseen liittyen varsin hyvän ja diplomaattisen lausunnon.
“Keskusteluja on käyty, myös apuvalmentajan pestistä. NHL:ssa ulkomaalaisten pääseminen valmennnustiimiin ei kulje yleensä mutkitta. Kun päävalmentaja valitaan, hänelle rakentuu helposti omasta lähipiiristä apuvalmentajien tiimi.”

Teemu Tyry

Tulevat olympialaiset, joihin joukkueet tulevat NHL-tähdet mukanaan, on näytönpaikka myös maailman johtavaan liigaan mieliville valmentajille.

“Toivoisin, enkä suinkaan pelkästään omasta puolestani, että NHL-joukkueilla olisi jatkossa entistä enemmän rohkeutta hakea tuulahduksia oman piirinsä ulkopuolelta. Kun tiimissä olisi erilaisen taustan omaavia osaajia, tästä olisi mahdollista saada uusia tuulahduksia ja kilpailuetua”, Jukka Jalonen muistutti seminaarin osallistujille vastauksessaan.

Paluu Sveitsistä Suomeen oli Mikko Iloselle onnistunut päätös

Mikko Ilonen oli vuosituhannen vaihteen British Amateurin voitosta kotimaisen miesgolfin ehdoton ykkösnimi ja lipunkantaja aina 2010-luvun toisen puoliskon alkuun asti.

Vastauksen esitettyyn kysymykseen oman itsensä johtamisesta ja yksityiselämän yhdistämisestä tähän hän muotoili selkosanaisesti.
“En osaa nähdä näiden välillä ristiriitoja. Ura ja perhe kulkivat käsi kädessä. Golfura oli osa normielämää. Perhe, lapset tulivat siihen toisella jaksolla. Elämä muuttui, mutta mielestäni onnistuimme yhdistämään nämä osaset haasteisiin nähden hyvin.”

Mikko Ilonen on yhtiökumppaniensa kanssa tehnyt Masterplanin Kytäjän South Coursen kehittämiseksi

Mikko Ilonen on yhtiökumppaniensa kanssa tehnyt Masterplanin Kytäjän South Coursen kehittämiseksi

Teemu Tyry

Ilonen oli suomalaispelaajista se, joka jo amatööriaikoina hakeutui muita useammin ulkomaille ja verkostoitui helposti myös muiden, kuin suomea puhuvien henkilöiden kanssa.
“Pystyin tekemään itse luontevia valintoja, otin ohjaimia käsiini ja tein pitkäaikaista yhteistyötä niiden henkliöiden ja yritysten kanssa joihin luotin.”

Amatöörinä saavuttamiensa menestysten, The Openin yhdeksännen sijan, ja vuosittain tämän jälkeenkin tulleiden yksittäisten huippusuoritusten jälkeen Ilonen koki pohjakosketuksen urallaan peliesitysten sukellettua 2005.

Sveitsin muuttanut Ilonen oli miettinyt kriittisestikin olotilaansa vieraassa ympäristössä.
“Koin olevani kun  pitkällä lomalla, irrallani arjesta.”

Hän sai vauhtia muuttoonsa takaisin Lahteen käkikellomaassa tapaamansa suomalaismiehen kanssa käymänsä keskustelun pohjalta.
“Hän kysyi minulta, “Mikko, missä sun kotisi on”. Kun vastasin tähän että Lahdessa, miehen seuraava kysymys olikin melkoisen herättävä.”

“Mitä helvettiä sä sitten täällä Sveitsissä teet?”

Ilonen muutti hieman myöhemmin takaisin Suomeen, jossa nuoleskeli haavojaan ja lähti talvella 2005-2006 yksin hakemaan suuntaa golfilleen USA:sta.

“Sieltä löysin peliini uutta sykettä. Asiat loksahtivat kohdilleen. Muutto takaisin Lahteen oli oman pelillisen umpisolmun avaamisessa myös hyvin ratkaiseva osanen.”

“Kun puhutaan elämäni parhaasta goflkaudesta, nostan mielelläni vuoden 2006 sille jalustalle. Nousin syvän pohjakosketuksen jälkeen nopemmin kuin itsekään odotin tasolle, joka oli erinomainen ja lähes kaikki kilpailut tuloksellisesti tai muilla mittareilla onnistuneita.”

Seuraavan vuoden aikana, 2007 Ilonen saavutti kaksi yhteensä viidestä voitostaan European Tourilla. 

“Varmasti olen tehnyt golfuran aikana virheitä, niitä tulee kaikille. En näe kuitenkaan mitään syytä jossitella tai katua tehtyjä ratkaisuja”, Mikko Ilonen määritti haastattelun loppuvaiheilla.

Suurella osalla menestystä saavuttaneista huippu-urheilijoista omaan uraan liittyvien valintojen tekeminen ja haasteiden selvittäminen myös pelikentän ulkopuolella toimivat keskimääräistä paremmin.
Jukka Jalosen tavoin Iloselle osoitetuista kysymyksistä hyvän haastattelun jälkeen ei ollut tulla loppua.
Hyvin valmisteltuja, sekä kohderyhmää puhuttavia olivat kolme muutakin päivän puheenvuoroa.

Kytäjä Golfin seminaari oli mainio osoitus golfin yhdistävästä voimasta, pelikauden ulkopuolella ja oman talousalueen ytimeen vietynä.

 
 

Etsi luettavaa