Hyppää sisältöön

Joukkueet MM-kisoihin valittu – he edustavat Suomea Abu Dhabissa

Jesse Saareks ja Katri Bakker voittivat Erkko Trophyn ja valittiin mukaan amatöörien MM-kisoihin. KUVA: JUHA HAKULINEN

Suomen MM-joukkueiden valinnoissa ei ollut suuria yllätyksiä.

Golfin amatöörien MM-joukkuekilpailut pelataan Abu Dhabissa, Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa lokakuun puolen välin jälkeen. MM-kilpailut pelataan nyt poikkeuksellisesti kahtena vuotena peräkkäin, koska jatkossa ne halutaan pelata parittomina vuosina.

Kilpailu on lyöntipelimuotoinen 72 reiän joukkuekilpailu kolmihenkisin joukkuein. Joukkueen tulokseen lasketaan jokaiselta kilpailukierrokselta kaksi parasta henkilökohtaista kierrostulosta.

Suomen joukkueisiin yksi pelaaja valittiin joukkueisiin amatöörirankingin perusteella ja kaksi muuta valmentajien harkinnalla.

Miesten joukkueeseen kuuluvat Markus Luoma (HGK), Elias Haavisto (KG) ja Jesse Saareks (KosG), joka on ensikertalainen. Varapelaajana toimii Veikka Viskari (ViGS).

Naisten joukkueen muodostavat puolestaan Katri Bakker (EGS), Henni Mustonen (TGS) ja Emilia Väistö (EPG). Mustonen ja Väistö edustavat Suomea ensimmäistä kertaa tällä tasolla. Varapelaaja on Anna Backman (KanG).

Miesten kilpailu eli Eisenhower Trophy pelataan 18.–21. lokakuuta ja naisten kilpailu eli Espirto Santo Trophy on vuorossa viikkoa myöhemmin 25.–28.10.

Joukkueita on kisassa yhteensä 36 eli vähemmän kuin aiemmin. Suomen joukkue varmisti paikan kisassa sijoittumalla viime vuoden kisassa kymmenenneksi. Naiset ansaitsivat paikan amatöörirankingin perusteella.

Miesten joukkueen valmentajat ovat Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky. Naisia kisoissa koutsaavat Pitkänen ja Pasi Purhonen.

Jukka Pennanen toimii miesten kipparina ja fysiona, Matti Lindholm naisten.

Tänä vuonna MM-kisaan otettavien joukkueiden määrää laskettiin 36:een. Golfliiton tiedotteen mukaan Suomen tavoitteena on ennen kaikkea varmistaa pelipaikka MM-tasolla. Molemmat joukkueet lähtevät valmistavalle leirille Espanjaan syys-lokakuun vaihteessa.

Kisa-areenana on Abu Dhabi Golf Clubin National-kenttä, joka on tunnettu haukkaa esittävästä klubitalostaan. Kenttä on tuttu myös miesten DP World Tourilta.

Suomen paras saavutus MM-tasolla on naisten pronssi vuodelta 2012.

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa