Hyppää sisältöön

Jotkut repivät pelihousunsa näiden pelihousujen takia – Erik Van Rooyenin pöksyt nousivat lehdistötilaisuuden pääaiheeksi

Erik van Rooyenin housut ovat herättäneet keskustelua.

Erik van Rooyenin nilkat paljastava eleganssi ei ole kaikkien mieleen. Mies kantaa housunsa kuitenkin ylpeydellä.

Tenniksen Wimbledon-turnaus ja golfin The Open Championship pelataan konservatiivisella Brittein saarilla. Turnausten aikana puheenaiheeksi nousee usein urheilijoiden pukeutuminen. Eikä tältä keskustelulta ole vältytty tänä vuonna Pohjois-Irlannissa pelattavassa golfin arvoturnauksessa.

Sosiaalisessa mediassa tikunnokkaan on nostettu eteläafrikkalaisen Erik Van Rooyenin pöksyt. Hän on pukeutunut ns. jogger-housuihin ja lyhyisiin sukkiin, jotka jättävät nilkat paljaaksi. Jotkut ovat pahoittaneet siitä mielensä.

Esimerkiksi Twitterissä asiaa on kommentoitu varsin värikkäästi: ”Olisiko jollainen lainata paria sukkia Erik van Rooyenille? En tosiaankaan tykkää katsoa hänen nilkkojensa pilkistävän pyjamapöksyjen alta”.

Myös golftoimittajat ottivat housut käsittelyynsä kierroksen jälkeen lehdistötilaisuudessa. Seitsemästä pelaajalle esitetystä kysymyksestä peräti kuusi koski hänen housujaan.

Se on suhteellisesti ottaen aika paljon, kun ottaa huomioon, että van Rooyen pelasi tänään hienon kierroksen ja kolkuttelee kisassa kympin sakkia tuloksella neljä alle parin.

Lehdistötilaisuudesta opimme joka tapauksessa sen, että van Rooyen pitää housuistaan siksi, että ne ovat vähän erilaiset mutta tyylikkäät yhtä aikaa.

”En usko, että ne auttavat minua golfissa, mutta ne ovat mukavat jalassa ja tykkään ottaa niillä hieman kantaa”, hän vastasi yhteen kysymyksistä.

Kysyttäessä, onko housuista tullut palautetta viralliselta taholta, vastaus oli ei.

”Olen iloinen, etteivät he ole astuneet esiin ja kysyneet niistä minulta. Mutta muut pelaajat vinoilevat minulle niistä tourilla koko ajan, ja se ok. Pystyn elämään sen kanssa.”

Eräs lehdistön edustaja sanoi, että yksi pelaajista oli todennut hänelle, että kovinkaan moni ei pystyisi kantamaan jogger-housuja tyylillä golfkentällä ja että Erik van Rooyen on luultavasti yksi heistä.

”Jos aiot pitää tällaisia housuja, sinun pitää kantaa niitä ylpeydellä. Minusta tuntuu, että teen niin.”

Jos kiinnostuit housuista, niin sanottakoon vielä lopuksi, että ne ovat van Rooyenin vaatekumppanin Greysonin mallistosta. 

The Openin tulospalvelu

The Openin näyttää suorana lähetyksenä Viasat ja Viaplay

Etsi luettavaa