Hyppää sisältöön

Jordan Spiethin hurja draw rautakasilla – eagle 146 metristä nosti Pebble Beachin kisan kärkeen

Jordan Spieth on saanut otetta pelistään. Hänen menestyskilpailuunsa The Mastersiin on aikaa kaksi kuukautta

Jordan Spieth (-13) upotti toisen kerran kolmen päivän aikana lähestymisensä reikään yli sadan metrin matkalta. Lauantaina yksi avauksista päätyi myös toimitsijan laukun pohjalle.

Jordan Spieth on parhaimmillaan peloton lyöntien rakentaja, joka juniori-ikäisestä alkaen on ollut luottanut tunteeseen jättäen tekniset nyanssit kentällä syrjään.

Lauantaina tästä saatiin jälleen hyviä esimerkkejä Pebble Beach Golf Linksilla, jossa Spiethin pisti etenkin lähestymisiinsä tuulestakin johtuen tavallista enemmän  purevaa drawta.

Kärkipaikalta kierrokselle lähtenyt Spieth ei kuitenkaan pysynyt kuosissa kierroksen toisella puoliskolla. Hän teki kolme bogia ja oli pudonnut kahden lyönnin päähän johtopaikalta.

16:lla avaus oli väylällä, mutta Spiethin harmiksi pallon oikeassa kyljessä oli kentän pehmeydestä johtuen hieman mutaa, joka vaikuttaa lähes aina pallon lentorataan etenkin sivusuunnassa.

146 metrin matkalta Spieth laski yhtälön niin, että mudan johdosta pallo kaartaa oikealle. Rautakasilla hän lähti hakemaan lyöntiinsä drawta, jota tulikin sopivassa määrin.

Pallo laskeutui viheriöllä hieman lipusta oikealle. Kierteen ja viheriön muodon johdosta se pomppi ja kieri lopulta reikään.

Eagle nosti hänet takaisin kärkipaikalle. Viimeisellä reiällä johtopaikkaa Spiethin kanssa jakanut Daniel Berger löi avauksensa oikealle kentän ulkopuolelle tehden tuplan.

Torstaina Spieth ilahdutti TV-katselijoita ja itseään tekemällä eaglen reilun sadan metrin päästä sandwedge työkalunaan.

Katkeaako pitkä voitoton jakso?

Sunnuntain kierrokselle Spieth lähtee kahden lyönnin johdossa.

”Tämä oli taas osoitus siitä, kuinka nopeasti tilanteet muuttuvat. Etenkin silloin kun tuulee”, Spieth muistutti.

Spiethilla on voitto takataskussaaan Pebble Beachista vuodelta 2017, jolloin hän voitti myös uusinnassa Travelers Championshipin, sekä saavutti toistaiseksi viimeisen ykköstilansa Open Championshipissa.

Voiton juhlinta Travelers Championshipissa olikin spontaania ilonpitoa, jollaista toivoisi näkevänsä useamminkin…

”En ajattele sitä, kuinka pitkä aika on edellisestä voitosta. Olen kahdessa viimeisessä kisassani kyennyt tekemään niitä asioita kentällä, joita olen pitkän aikaa rakentanut”, hän kertoi viitateen yli 3,5 vuoden kuivaan jaksoon sekä edellisviikon kolmanteen sijaan Phoenixissa.

Ennen päätöskierrosta Kalifornian kisassa on 12 miestä neljän lyönnin sisällä. Meriiteiltään kovimmista haastajista  Berger, Patrick Cantlay, Jason Day ja Paul Casey ovat 2-3 lyönnin päässä.

Ruotsin Henrik Norlander (-8) oli monen muun kärkipään miehen tavoin varsin pahasti eksyksissä puttipelinsä kanssa viheröiden hitauden vuoksi. Ennustetun kovan tuulen johdosta niitä ei lauantaina jyrätty, melkoinen määrä puteista jäi lyhyiltäkin matkoilta lyhyeksi pudottaen tulostasoa merkittävästi.

Yksikään eurooppalainen ei ole Pebble Beach Pro-amia voittanut sen yli 80 vuotisen historian aikana.

Jordan Spiethin voitoton jakso on 77 kisan mittainen. Tätä ennen hän voitti 69:sta edellisestä  kilpailustaan loppuvuodesta 2014 heinäkuulle 2017 peräti 13.  

Tulospalvelu 

Etsi luettavaa