Jordan Spiethin drive päätyi bajamaja-alueelle: ”Oh shit”, kuuluu katsojan kommentti videolta

Jordan Spieth on tottunut huutamaan kovaa ja nopeasti varoitushuudon oman drivensa jälkeen. Kuva: Getty Images

Jordan Spieth tavoitteli Oak Hill Country Clubilla kisan käynnistyessa ainutta puuttuvaa major-titteliä. Kolmannen kierroksen highlights-sarjaan PGA Tour nosti Spiethin osalta seikkailun Bajamaja-alueelle.

Jordan Spieth on yksi maailman suosituimpia ja sosiaalisessa mediassa seuratuimpia huippugolfareita.

Hyväkäytöksinen ja fiksu, prototyyppi täydelliselle väyvylle, joka kaiken lisäksi on voittanut kolme golfin majoria, ja ollut maailmanlistan ykkönen.

Spieth oli vielä muutama viikko ennen meneillään olevaa PGA Championshipia yksi kisan suurista suosikeista. Voitto nostaisi hänet career Grand Slam -voittajien sarjaan.

Rannevamma sotki suunnitelmat. Spieth on mukana, mutta vahvasti toipilaana.

Hän lähti lauantain kolmannelle kierrokselle viimeisten cutin tehneiden tuloksella (+5) sijalta 59.

Tulokset paranevat päivä päivältä

Spieth tunnetaan väliin villeistä ja yllättäviin kohteisiin päätyneistä avauksistaan. Ennen lauantaita listan kärjessä oli tapahtumat vuoden 2017 The Openissa, missä pallo päätyi siellä minimissään 70 metriä optimilinjasta oikealle.

Tästäkin Spieth selvisi kuivin jaloin voittaen kolmannen ja toistaiseksi viimeisimmän majorinsa.

Lauantain ”täysosuma” Oak Hill Country Clubin ykkösellä päätyi ykkösen väylän vasemmalla puolella olevalle ”postimerkin kokoiselle” alueelle.

Videon ääniraidan perusteella on syytä uskoa, että lennettyään alueelle ja ennen asettumistaan nurmialueelle Spiethin Titleist-pallo kolisi useankin kuivakäymälän rakenteissa. Tiiauspaikalta keskelle kuivakäymäläkeskusta on 197 metriä.

Spieth kävi tunnistamassa ja hakemassa pallonsa, minkä jälkeen hän droppasi sen karheikkoon ilman rangaistusta.

Matkaa reikään jäi 228 metriä, jonka Spieth selvitti neljällä lyönnillä. Korttiin merkattiin bogi.

Spiethilla oli toisessa lyönnissään hieman epäonneakin pallon osuessa puun oksiin.

Sympatiaa taisi tulla katsojalta, jonka osuva kommentti videolla (”Oh shit”) tiivistää koko tilanteen hengen.

Jordan Spieth ei wc-alueelle lyönnistään ja bogistaan lannistunut.

Hän jatkoi kierroksella tulossarjansa petraamista (73-72-71,+6) ja oli ennen kärkiryhmien lähtöä taipaleelleen noussut 11 sijaa (48:s)

Paskainen alku kierrokselle, mutta toistaiseksi parhaan kierrokseni sain kuitenkin puristettua, voisi kuulua Spiethin ynnäys päivästään.

Kaudesta 2014 on vaikea pistää paremmaksi

Spiethin paras sijoitus PGA Championshpissa (2.) on vuodelta 2014, jolloin hän voitti The Mastersin ja U.S Openin. The Openissa hän jäi neljänneksi. PGA Championship pelattiin tuolloin kauden viimeisenä major-turnauksena.

Vastaavaa sijoitusten sarjaa 1-1-4-2 ei Tigerin lisäksi ole kukaan muu kyennyt 2000-luvulla iskemään tauluun.