Hyppää sisältöön

Jordan Spieth tiedostaa Will Zalatorisin potentiaalin: ”Olisimme kivikova pari Ryder Cupissa”

Will Zalatoris muistaa ikuisesti vuoden 2005 Mastersin

Mastersissa toisena oleva Tourin tulokas tekee rakettimaista nousua kohden huippua. Ensikertalainen voitti Augusta Nationlilla viimeksi vuonna 1979.

24-vuotias Will Zalatoris ei tullut ensimmäiseen Mastersiinsa pelkästään hakemaan oppia tai kumartelemaan tähdille.
Kahden ensimmäisen päivän jälkeen (70-68,-6) hän sai paikan Justin Rosen parina kärkiryhmässä.

Will Zalatoris oli kauden 2020 käynnistyessä maailmanlistalla 672. Ennen Mastersia siijoitus oli 46.

Will Zalatoris oli kauden 2020 käynnistyessä maailmanlistalla 672. Ennen Mastersia siijoitus oli 46.

GETTY IMAGES

Lauantaina 188 senttinen ja 75 kiloinen Zalatoris  oli varmempi ja vahvempi pelaten kuitenkin vain lyönnin (71-72) paremman tuloksen kuin otteensa kadottanut Rose. 

Pohjois-Carolinasta kotoisin oleva  Zalatoris kävi high schoolin Teksasissa, voitti jo 2014 US junior Openin, pelasi Walker Cupissa 2017 samassa joukkueessa Collin Morikawan ja Cameron Champin kanssa.
Hän jätti 1,5 vuoden jälkeen yliopisto-opiskelut Wake Forest Universityssa kesken.

”Meillä kaikilla on elämässämme ala- ja ylämäkiä. En sopeutunut yliopistoon,  keskeyttämiseni jälkeen en myöskään ollut aivan varma siitä, haluanko ryhtyä ammattiilaiseksi”, Zalatoris kertoi perjantain kierroksen jälkeen Augusta Nationalissa.

Tiger Woods ja Jordan Spieth esikuvina

Zalatoris oli  2005, vain 8-vuotiaana seuraamassa Mastersia.

”Muistan elävästi Tigerin kisan käytännössä ratkaisseeen chipin sunnuntaina. Se teki valtavan vaikutuksen.”

Teksasin vuosinaan Zalatoris tutustui muun muassa Jordan Spiethiin ja häkeltyi useaan otteeseeen tämän hienoihin esityksiin kentälä ja sen ulkopuolella

Jordan Spieth (44/54) on osunut kolmen ensimmäisen kierroksen aikana ylivoimaisesti parhaiten viheriöihin.

Jordan Spieth (44/54) on osunut kolmen ensimmäisen kierroksen aikana ylivoimaisesti parhaiten viheriöihin.

GETTY IMAGES

”Jordan nosti esimerkillään riman oman tekemiseni ja tavotteiden osalta todella korkealle. Hänen vaikutuksensa Teksasin golfille on kokonaisuudessaankin esikuvana valtava”, Zalatoris suitsuttaa.
Jo vuosia sitten Spieth määritteli itseään kolme lyöntiä nuoremman Zalatorisin itselleen sopivaksi pelikaveriksi Ryder Cupiin. Tämä tarina on Zalatorisin noustua kohden huippua saanut siivet selkäänsä.

”Hänen mielestään minun loistava pallonlyömiseni ja hänen lähipelinsä ja putti olisivat täydellinen match reikäpeleissä”, Zalatoris hymähteli tyytyväisenä perjantaina median edessä.

Etelä-Carolinassa Zalatorisin mentorina oli amatööriaikoina  major-voittaja ja Ryder Cupissa useasti pelannut Lanny Wadkins.

”Hänen kauttaan olen saanut paljon oppia ammattilaisena pelaamisesta, sekä erityisesti Augusta Nationalilla pelaamistesta.”

Maanantaikarsintojen kautta kohden PGA Touria ja major-menestyksiä

Yliopiston lopetettuaan Zalatoris päääsi maanantaikarsinnoista aloittamalla Korn Ferry Tourille. Nousujohtoinen menestys, voitto ja useat muut kärkisijat toivat paikan syksyn 2020 US Openiin.

Menestymiseen tottunut Zalatoris ei ujostellut Winged Footin kentällä, vaan oli fantastisesti kuudes.

Tästä avautui paikka PGA Tourille, jolla Zalatoris on menestynyt hienosti yltämättä vielä voittoon.
WGC:n kahdessa kisassa ja Players Championshipissa hän on sijoittnut hienosti 30:n joukkoon, jotka yhdessä muiden hyvien sijoitusten kanssa nostivat hänet maailmanlistalla 50:n joukkoon ja Mastersiin.

Fuzzy Zoeller (1979) on toistaiseksi viimeinen ensikertalaisvoittaja. Jordan Spieth oli debyytissään 2014 toinen, voittaen 2015 toisella yrittämällä.

Zalatoris osoitti lauantain kierroksellaan valmiutensa pelata Mastersin voitosta päätöspäivänä. Lyöminen on vakuuttavan oloista ja tervettä itsetuntoa pursuavan nuorukaisen henkiset valmiudet vaikuttavat tavanomaista paremmilta.
Mikäli votto toteutuisi, Will Zalatoris olisi valmis mies Ryder Cupiin ja Spiethin pariksi syyskuussa pelattavaan haasteotteluun.

Sunnuntain kierrokselleen hän saa parikseen toisen loistavan pallonlyöjän, Kanadan Corey Connersin, joka teki lauantaina kuudennella holarin.

Parivaljakko lähtee kierrokselleen 21.20 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa