Hyppää sisältöön

Jordan Spieth – profeetta omalla maallaan

Kotiyleisö Teksasissa  odottaa Jordan Spiethilta sunnuntaina kauden toista ykköstilaa

Pelinsä uudelleen löytänyt teksasilainen tavoittelee sunnuntaina uransa 13:tta ykköstilaa PGA Tourilla

Jordan Spiethin (-15) johto Colonial Country Clubilla pitää ennen viimeistä kierrosta. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän näytti kaapinpaikan Phil Mickelsonille ja Charl Schwab Challenge edellisvuoden voittajalle Daniel Bergerille.

Lauantaina§ Spieth ja pelikaverinsa Jason Kokrak (-14) löivät tauluun saman tuloksen 66,-4 ja ovat karkumatkalla tuloslistan seuraaviin Sergio Garciaan (-10), Ian Poulteriin (-8) ja Sebastian Munoziin (-8).

Asetelma sunnuntaita varten on selkeä. Kotiosavaltiossaan pelaavan Spiethin odotetaan saavuttavan uransa toisen voiton Colonial Country Clubilla, jolla Ben Hogan juhli viidesti. 
Kirittäjä Jason Kokrak (35.) on maailmanlistalla samoilla kulmilla Spiethin (28.) kanssa, mutta Tourilla saavutetuissa voitoissa luvut ovat Spiethille tyrmäävästi 12-1.

Yleisön tuki on merkittävä tekijä, joka saattaa kääntyä  myös paineeksi Spiethille, mikäli peli lähtee väärään suuntaan

”Jordan on Teksasista, minä Ohiosta. Se on hauska yhdistelmä. Yleisö on ihan villinä. On mukavaa kun saan olla hänen kirittäjänään. Olisin enemmän kuin onnellinen, jos kykenenisin sunnuntaina nousemaan ilonpilaajaksi teksasilaisille”, Kokrak kertoi tunnelmistaan.

Vasta 27-vuotias Spieth on jo nyt varsin korkealla listattaessa Teksasin kaikkien aikojen kovimpia tähtiä. 

Vuonna 1912  syntyneet Byron Nelson (vas.) ja Ben Hogan (oik.) rikkoivat useita PGA Tourin ennätyksiä.

Vuonna 1912 syntyneet Byron Nelson (vas.) ja Ben Hogan (oik.) rikkoivat useita PGA Tourin ennätyksiä.

GETTY IMAGES

Byron Nelson ja Ben Hogan ovat tienraivaajina ja voittojen määrässä aivan omassa luokassaan.
Legendojen sarjaan lasketaan myös Lee Trevino, lähipelin erikoismies Ben Crenshaw sekä voittokone Tom Kite, joka sai odottaa ensimmäistä ja ainoaa major-voittoaan US Openissa 42-vuotiaaksi asti.

Sergio Garcialle ja etenkin Ian Poulterille vahva sijoitus kärkipäässä olisi tarpeellinen näyttö tulevaa Ryder Cupia varten, vaikkei voitto sunnuntaina osuisikaan omalle kohdalle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa