Jordan Spieth otti komennon FedEx Cupin ensimmäisessä finaalissa: ”Löysin vireen pelaamalla”

Jordan Spieth oli torstaina vahva kaikilla pelin osa-alueilla. Strokes Gained -tilaston mukaan paras omassa leipälajissaan, viheriöiden ympärillä. KUVA: GETTY IMAGES

Ilman ykköstiloja kuluvan kauden kiertänyt kolminkertainen major-voittaja Jordan Spieth (-7) nousi Memphisissa FedEx St. Jude Championshipin kärkeen.

Jordan Spieth nousi 70:n pelaajan kisassa tasaisen kärkiryhmän ykköseksi pelaamalla neljä viimeistä kolme alle.

15:n väylän birdiensä jälkeen hän taituroi eaglen 16:lla viheriön ulkopuolelta.

Vastikään 30 vuotta täyttänyt teksasilainen selvisi kierroksestaan ilman bogeja. Tulos 63,-7 jää vain lyönnin päähän kenttäennätyksestä.

Spieth on jäänyt Mastersin neljännen sijansa jälkeen kauas kärjestä muissa majoreissa (29:s, MC, 23:s).

Seitsemässä viimeisessä kisassa karsiutumisia on kertynyt neljä.

Uutta latausta esityksiinsä Spieth on hakenut The Openin jälkeen pelaamalla kotikonnuillaan runsaasti kierroksia, joissa tuloksen tekeminen on ollut normaalia tärkeämmässä roolissa.

“Uskon, että se on tässä vaiheessa ollut minulle parempi vaihtoehto kuin ottaa harjoittelussa käsittelyyn monia teknisiä aiheita. Olen pyrkinyt pelaamaan kierroksillani myös mahdollisimman hyviä tuloksia”, Spieth valotti valmistautumistaan kolmeen FedEx Cupin finaaliin.

Ennen torstaina käynnistynyttä kilpailua hän oli pistelistan 31. Toiseen finaaliin otetaan 50 parasta, finaalikisaan, Tour Championshipiin 30.

Spiethin huippuvuosi jää historiaan

Spieth kruunattiin FedEx Cupin ykköseksi kaudella 2015, jolloin hän oli paras paitsi Tour Championshipissa, myös The Mastersissa, U.S. Openissa, Valspar Championshipissa ja John Deere Classicissa.

Kausi oli uran ylivoimaisesti paras ja PGA Tourin lähihistoriassa ennätyskirjoihin jäävä.

Viiden voiton ja FedEx Cupin valloittamisen lisäksi hohtoa lisäsivät neljäs tila The Openissa ja toinen sija PGA Championshipissa.

Avauspäivän johto tuo Spiethille kovan haasteen, myös mahdollisuuden alustaa itselleen mainio asetelma kahteen viimeiseen kisaan.

Ykköstila nostaisi hänet pistelistan kolmanneksi.

Viktor Hovland ja Jon Rahm tuuliajolla

Toisena ilman cuttia pelattavassa kisassa on Tom Kim (-6).

Yhdessä pelanneesta maailmanlistan kärkikymmeniköstä Scottie Scheffler (-3) ja Rory McIlroy (-3) jakavat sijalukua 15:s, Jon Rahm (+1) jätti torstaina vain kolme pelaajaa taakseen.

Epäonnistujiin lukeutui myös Viktor Hovland (+1), joka oli avauksissaan sekä lähestymisissä häntäpäässä. Normaalisti vahvasta kenttäpelistään tunnettu norjalainen suuntasi kierroksensa jälkeen valmentajansa kanssa rangelle.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät perjantain tapahtumista suoraa kuvaa klo 21.00-01.00