Hyppää sisältöön

Jordan Spieth matkalla Career Grand Slam kerhoon? – voitto nostaisi legendojen sarjaan

Jordan Spiethin lisäksi Caree Grand Slamia ovat yhtä ykkköstilaa vailla olevista jahdanneet Phil Mickelson ja Rory McIlroy

Gene Sarazen saavutti ensimmäisenä kaikkein majorien voitot. Tiger Woods on viimeisin, viides jäsen.

Ei ole pienintäkään epäilystä siitä, kenen ykköstila torstaina käynnistyvässä PGA Championshipissa synnyttäisi suurimmat otsikot ja uutisvirran.

Jordan Spiethilla on mahdollisuus nousta kuudenneksi jäseneksi kaikki majorit voittaneiden legendojen joukkoon
Mastersin ja US Openin hän voitti kahden kuukauden välein 2015, Open Championshipin heinäkuussa 2017 Royal Birkdalessa, Englannissa.

Spieth on läpi  ammattilaisuransa lukeutunut ykkösketjuun myös mainioiden sosiaalisten taitojensa ja avoimmuutensa johdosta.

Nopean huipulle nousunsa jälkeen (2013) nousukiitoa kesti loppuvuoteen 2017, jonka jälkeen kolme seuraavaa vuotta olivat melkoista kuraa menestyksen osalta.

”Päätin, että en halua pelata enää yhtään vastaavaa vuotta”, hän kertoi PGA Tourin sivuilla alkukaudesta viitaten vuoteen 2019.

Kiawah Islandin Ocean Coursella pelattavaan kisaan Spieth lähtee yhtenä kuudesta suurimmasta suosikista yhdessä Rory McIlroyn, Jon Rahmin, Justin Thomasin, Dustin  Johnsonin ja Bryson DeChambeaun kanssa. 

Spieth on saanut alkuvuodesta menestyksensä kääntymään vanhojen hyvien aikojen tasolle. Hän on kurkkinut voittotaistosssa useaan otteeseen, yltäen ykköseksi Texas Openissa ja kolmanneksi Mastersissa.

Spiehin jäätävän kova vuosi 2015

Spiethin uroteoista historiaan jää varmasti kauden 2015 majorit. 
US Mastersin ja US Openin voitettuaan hän sijoittui neljänneksi Open Championshipissa, sekä toiseksi kauden silloin päättäneessä PGA Championshipissa.

Tästä sarjasta paremmaksi on kyennyt 2000-luvulla pistänyt vain Tiger Woods.
Jason Day oli Spiethin kauden kolmannen majorin tiellä PGA Championshipissa.

Career Grand Slamin saavuttanut viisikko

Career Grand Slamin saavutti ensimmäisenä Gene Sarazen vuosien 1932-1935 välisenä aikana. Yhteensä Sarazen voitti seitsemän majoria.

Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player ja Jack Nicklaus ovat voittaneet yhteensä 45 majoria

Gene Sarazen, Ben Hogan, Gary Player ja Jack Nicklaus ovat voittaneet yhteensä 45 majoria

GETTY IMAGES

Ben Hoganin ensimmäisen ja viimeisen voiton (Career Grand Slamin saavuttamiseksi) väliä oli seitsemän vuotta (1946-1953),  Gary Playerin nimi tuli listalle kolmantena (1959-1965).

Jack Nicklausin ensimmäinen major-voitto osui US Openiin 1962,  Mastersin ja PGA Championshin ykköstilat hän saavutti seuraavana vuonna. Open Championshipin valtaaminen onnistui ”vasta”1966. 

Tiger Woodsin 12 lyönnin voitto US Mastersissa aloitti uuden aikakauden huippugolfissa. Career Crand Slamin hän sai valmiiksi heinäkuussa 2000 vallattuaan Open Championshipin. 

Woods voitti kauden 2000 kolme viimeistä majoria sekä vielä 2001 Mastersin putkeen. Kukaan huipuista ei kuitenkaan ole onnistunut voittamaan kaikkia neljää saman kauden aikana.

Nicklaus ja Woods ovat ainoat pelaajat, jotka ovat voittaneet kaikki majorit vähintään kolmasti.

McIlroy ja Mickelson samoilla apajilla

Nykyisistä huipuista kolmen eri majorin voittoon ovat yltäneet Phil Mickelson sekä Rory McIlroy.

Mickelson sai edellisviikolla kutsun US Openiin,  josta ykköstila uupuu. Toisena hän on ollut kuudesti.

McIlroylle puuttuvan majorin, US Mastersin voittaminen on noussut jo melkoiseksi seinäksi. Kasvatettuaan  voitettujen major-kisojen määränsä kolmeen vuoden 2014 Open Championshipissa, osallistumiskertoja Mastersiin on seitsemän.
Lukuisista kärkipään sijoituksista huolimatta McIlroy on poikkeuksetta sortunut pelaamaan yhden kierroksistaan alle riman.

Huhtikuussa hän osui heikosti sujuneella avauskierroksellaan uskomattomasti isäänsä noin 130 päästä jalkaan.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kisan kaikki neljä päivää suorina lähetyksinä.
Torstaina ja perjantaina Antti Vaalaksen ja Timo Karvisen selostamat lähetykset käynnistyvät klo 20.00 ja kestävät 02.30 asti.

Tarjolla on myös kisan kovimpien suosikkien ryhmiin keskittyvä lähetys (15.15.-20.45)

PGA Championship

 

Etsi luettavaa