Hyppää sisältöön

Jordan Spieth loisti viheriöiden ympäristössä – Robert Strebilla hurja startti kierrokselle

Robert Streb oli liekeissä kierroksensa alkuvaiheilla ja lopussa

Kymmensormiotteella pelaava tourjyrä Robert Streb oli hurjassa liekissä The Summit Clubilla. Jordan Spieth pysyi kärjen tuntumassa tehokkuudellaan viheriön ympäristössä.

PGA Tourin The CJ Cup pelataan toista kertaa peräkkäin Las Vegasissa Aasian koronatilanteen estettyä sen pitämisen Malesiassa. The Summit Club tiedettiin etukäteen alhaisten kierrostulosten tyyssijaksi.

Siksi kärkitulos 61 (-11) ei ole yllätys. Sen sijaan sen tekijä Robert Streb on.

Kahdesti PGA Tourilla voittanut 34-vuotias Robert Streb lukeutuu tourin konkareihin, joka on pitkällä urallaan pelannut myös pitkiä jaksoja Korn Ferry Tourilla. Maailmanlistalla hän on piipahtanut jopa sijalla 31. Ennen edellisen vuoden syksyn voittoa PGA Tourilla sijoitus oli niinkin kehno kuin 367.

Torstaina Streb näytti kuudella ensimmäisellä reiälä parasta osaamistaan. Viiden birdien väliin mahtui yksi eagle par-viitosella. Kolmasosan kierroksesta pelattuaan Streb oli siis seitsemän alle. Vastaavaan starttiin on 2000-luvulla yltänyt vain Brand Snedeker kaudella 2007.

Streb pelasi loistavaa kenttäpeliä ja pääsi upottamaan kuudesta putistaan kaksi alle metrin matkalta, kaksi noin kahdesta metristä ja pisimmätkin vain 3,6 ja 5,1 metrin etäisyyksiltä.

”Minulla ei ole koskaan ollut tuollaista starttia, se oli hauskaa. Pyrin pidättäytymään hetkessä. Tunsin pystyväni tähtäämään suoraan lipulle, lyönti toimi ajatusteni ohjaamana”, Streb kuvaili kuumaa jaksoa. 

Ennätyksellisen startin jälkeen tuli suvantovaihe, yksi bogikin korttiin. Loppuveto oli taas hurjaa, viimeiset seitsemän reikää viisi alle.

Tulos 61 on Strebin uran paras. Myös kärkikolmikon muita nimiä Keith Mitchelliä (-10) ja Harry Higgsiä (-8) voidaan pitää yllätyksinä.

Spieth loisti viheriöiden ympäristössä

Kilpailussa on mukana melkoinen määrä supertähtiä, joista kärkikymmenikköön yllättäjien taakse nousivat Sergio Garcia, Viktor Hovland, Jordan Spieth ja syvään pelilliseen lamaan vajonnut Rickie Fowler. 

Spieth sai pallon tiiltä kiitettävästi väylille ja edullisiin paikkoihin. Lähestymiset olivat reilusti kisan keskitasoa heikompia. Kolme majoria voittaneen teksasilaisen vahva osanen on kyky tehdä tulosta viheriön ympärillä. Tällä osa-alueella Fowler oli kokonaisuutena päivän paras, Strokes Gained -tilastossa hän sai vakuuttavat luvut +2,729.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa