Hyppää sisältöön

Jordan Spieth ja Justin Thomas osaomistajiksi Englannin maineikkaimpiin lukeutuvaan jalkapallojoukkueeseen: ”Jos et kykene voittamaan heitä, liity heihin”

Jordan Spiethilla (vas.) ja Justin Thomasilla on mainio mahdollisuus piipahtaa ennen tai jälkeen seuraavan viikon The Openia fiilistelemässä Leeds Unitedin kotiareenalla, Elland Roadilla. KUVA:GETTY IMAGES

Jordan Spieth ja Justin Thomas ovat Leeds Unitedin uusia pienomistajia. Nykyisen Valioliigan mestaruuden kolmasti voittanut joukkue putosi kauden päätteeksi sarjaporrasta alaspäin, mutta hakee uusien omistajien voimin pikaista nousua takaisin.

Major-voittajat ja entiset maailmanlistan ykköset Jordan Spieth sekä Justin Thomas seuraavat innokkaasti myös perinteistä jalkapalloa.

Tästä on osoituksena se, että heidät on huhuissa yhdistetty Leeds Unitedin ostajakandidaatteihin jo useiden kuukausien ajan yhdessä hyvän ystävänsä Rickie Fowlerin tavoin.

Leeds Unitedin pääomistaja, italialainen Andrea Radrizzani ja 44 % seurasta omistava The 49ers Enterprises ovat viimeisten viikkojen aikana tehneet uudelleenjärjestelyjä omistuksessa.

Jordan Spiethilla (+2) on perjantaina vaativa työmaa edessään karsiutumisen välttämiseksi. Sijaluku on 123.

”Olen seurannut valioliigan pelejä intensiivisesti jo vuosien ajan. Tuntuu todella jännittävältä lähteä mukaan seuraan, johon on tunneside olemassa. Leeds on maineikas ja hieno kaupunki. Joukkueella on pitkä historia (perustettu 1919) ja legendaarinen kotiareena Elland Road”, Spieth taustoitti Sky Sportsille antamassaan haastattelussa.

”Sarjasta putoaminen kauden päätteeksi oli tietysti harmittavaa, mutta toivottavasti Leeds nousee valioliigaan takaisin varsin pian.”

The 49ers Enterprises on sijoitusyhtiö, jonka omistajat ovat myös amerikkalaisen jalkapalloseuran San Francisco 49ers takana.

Spieth ja Thomas ovat hankkineet omat pienet siivunsa Leedsin omistuksessa The 49ers Enterprisesin kautta.

”Sopimus ja kauppa välillämme on selvä. Kun San Francisco 49ers pudottaa oman suosikkijoukkueeni (Dallas Cowboys) joka vuosi jatkosta tein päätökseni. If you can¨t beat them, join them”, Spieth järkeili investointiaan.

Rickie Fowler ei tässä vaiheessa lähtenyt mukaan, Spieth arveli tämän vetäytyneen Leedsin putoamisen johdosta.

Scottish Openissa Justin Thomas (-2) on avauspäivän jälkeen sijalla 26:s, Jordan Spieth (+2) 123.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan toisen päivän tapahtumia suorana klo 14.30-21.00.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa