Hyppää sisältöön

Jordan Spieth hurjassa liekissä Phoenixissa: ”Olen varmasti hermona viimeisellä kierroksella”

Jordan Spieth eteni kentällä lauantaina vielä tunteitaan hilliten. Mikäli veto jatkuu ja voitto kolahtaa kohdalle

Nelinkertainen major-voittaja rikkoi oman birdie-ennätyksensä ja nousi kärkipariin Xander Schauffelen kanssa.

Waste Management Phoenix Openissa vietetttiin lauantaina perinteistä kansanjuhlaa.

Normivuosina golfia ja muita ohjelmanumeroita sekä ravintolapalveluita kokoontuu laajalle alueelle seuraamaan jopa 200 000 ihmistä. 

Koronapandemian takia väkimäärä on rajoitettu päivittäin  5 000:een, jotka loivat kisaan kolmantena päivänä loistavien suoritusten myötä hienon tunnelman.

Suosikkipelaajaksi valikoitui Jordan Spieth, jonka saama kannustus oli omassa luokassaaan.

Syykin oli selvä, Spieth on pelannut potentiaaliinsa nähden luokattomasti viimeiset. Altavastaajat ja vanhat sankarit saavat huomiota. Spieth kuuluu molempiin ryhmiin.

Lauantaina hän eteni kentällä väliin villeistä avauksistaan huolimatta tehokkaasti nousten hurjaa vauhtia kohden kärkeä jo ulosmenon aikana. 

Todelliseen liekkiin hän syttyi sisääntulossa, jonka pelasi kuin hurmiossa kuusi alle. 

Yleisö eli villisti mukana Spiethin upottaesa chippinsä kympillä, sekä stadion-reiällä (16) ja 17:lla pitkät birdeputit.

Tulos 61 (-10) tuotti  Spiethin PGA Tourin uran oman birdie-ennätyksen (10=.

Hän nousi jakamaaan kärkipaikkaa Xander Schauffelen kanssa, jonka tulee Spiethin pariksi sunnuntaina.

”Tulen olemaan hermostunut sen johdosta, että en ole ollut vastaavassa tilanteessa pitkään aikaan”, Jordan Spieth kertoi medialle kierroksen jälkeen.

Edellisen kerran Spieth oli sunnuntaina kärkipallossa heinäkuussa 2018, silloinkin Schauffelen kanssa. Open Championshipissa Carnoustiessa Spieth putosi lopulta yhdeksänneksi, voiton vei  lopulta Francesco Molinari .

Hurjan menestysputken jälkeen synkka sukellus

Jordan Spieth on pelannut 76 perättäistä kisaa ilman ykköstilaa. Kolmen ensimmäisen joukossa hän oli edellisen kerran PGA Championshipissa 2019. Tuloksellisesti esitykset ovat olleet toistaiseksi viimeisen voiton, kauden 2017 Open Championshipin jälkeen melkoista kuraa.

Phoenixin kaksi mainiota kierrosta alkuun (67-67) sekä superkierros lauantaina tulivat puskista.

“Itseluottamukseni taso on ehkä korkeammalla kuin pitkään aikaan. Se ei ole 100 prosenttisella tasaolla. Minulla ei ole tunnetta siitä, että pelaisin parasta A-peliäni. Suunta on kuitenkin siltä osin oikea, ja se kasvattaa itseluottamusta”, Spieth analysoi perjantaina ennnen superkierrosta

Sunnuntai on USA:ssa Super Bowlin finaalin johdosta vuoden odotetuin urheilupäivä. 

Jordan Spiethille se on myös iso vedenjakaja. Pystyykö hän tekemään jättiyllätyksen ja voittamaan ensimmäistä kertaa yli 3,5 vuoteen pääkiertueen kisan? 

Kontrasti aikaan ennen 76 voitotonta kisaa on käsittämätön. Spieth oli voittokone.

Jordan Spieth voitti kauden 2014 päätteeksi kaksi viimeistä kisaansa. Hän pelasi nämä mukaanlukin heinäkuuuhun 2017 yhteensä 67 pääkiertueiden kisaa, joista voitti 13. 

Sunnuntaina voitosta Spiethin (-18) lisäksi taistelevat Xander Schauffele (-18),  Kyoung-Hoon Lee (-15), Scottie Scheffler (-15), Louis Oosthuizen (-14) sekä Justin Thomas (-14).

Oma sanansa voi olla sanottavana vielä myös kolmessa viimeisessä kisassaan karsiutuneella Brooks Koepakalla (-13), joka voitti  Phoenix Openin 2015.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa