Hyppää sisältöön

Joost Luiten teki jälleen albatrossin – superharvinainen täysosuma tallentui katsojan kameraan

Joost Luiten teki tänään jo uransa toisen albatrossin. KUVA: GETTY IMAGES

Joost Luiten teki Etelä-Afrikassa jo uransa toisen albatrossin maanosan pääkiertueella. Näin suomalaiset ovat kisan aloittaneet.

Joost Luiten on 37-vuotias hollantilainen ammattilaispelaaja, jolla on entuudestaan kuusi DP World Tourin voittoa. Tällä viikolla hyvässä iskussa oleva alankomaalainen hakee jo seitsemättä ja avauskierros Etelä-Afrikassa pelattavassa SDC Championship lähti varsin mukavasti käyntiin.

Vaikka Luiten teki kahdeksannelle reiälle triplan, hän on tällä hetkellä vain kaksi lyöntiä kärjestä, kun avauskierros on vielä iltapäivän lähtijöiden osalta kesken. Suuri syy miehen hyvään sijoitukseen on 13. reiällä tullut albatrossi eli kolme alle parin tulos.

Näin komeasti Luiten säkitti kakkoslyönnin sisään tuloskortin mukaan 487 metriä pitkällä par 5 -reiällä, joka on kentän helpoin.

Albatrossi on erittäin harvinainen onnistuminen jopa maailman parhaiden pelaajien keskuudessa. Esimerkiksi tänä vuonna kyseessä oli DP World Tourilla vasta toinen albatrossi. Hole-in-oneja on samaan aikaa tullut yli kymmenen.

Harrastajapelaajalla albatrossin todennäköisyys on yksi kuudesta miljoonasta, mikä kertoo siitä, kuinka harvinaisesta onnistumisesta on kysymys.

Tosin Luiten saattaa olla eri mieltä, sillä albatrossi oli hänelle jo uran toinen pääkiertueella. Vuonna 2017 hän onnistui tekemään albatrossin Valderramassa pelatussa European Tourin kilpailussa.

Luiten on tässä vaiheessa jaetulla neljännellä sijalla kaksi lyöntiä kärkikaksikkoa David Ravetto–Kristian Krogh Johanessenia perässä.

Välimäki pelasi etuysin pariin

SDC Championshipissa pelaa myös kaikki neljä DP World Tourin suomalaista, joista Tapio Pulkkanen on jo päivän urakkansa onnistunut päättämään. Tulos ei varmasti Pulkkasta tyydytä, sillä kolmen tuplabogin ryydittämänä hän pelasi avauskierroksen 77 lyönnillä eli viisi yli parin.

Korkeimmalla suomalaisista on Sami Välimäki, joka on 12 reiän jälkeen yhden alle parin. Sillä sijoittuu tässä vaiheessa jaetulle 16. sijalle.

Kalle Samooja on yhden yli ja jaetulle 60 sijalla.Mikko Korhonen on kaksi yli parin ja jakaa 91:tta sijaa.

Tulospalvelu

TULOSPALVELUT

DP World TOUR

Qatar Masters
Tapio Pulkkanen, Kalle Samooja ja Sami Välimäki

LPGA

Maybank Championship
Matilda Castren

LADIES EUROPEAN TOUR

Aramco Team Series, Riyadh
Noora Komulainen, Tiia Koivisto ja Ursula Wikström

AMATÖÖRIGOLF

Naisten joukkue-MM-kilpailut (Espirito Santo Trophy)
Katri Bakker, Henni Mustonen ja Emilia Väistö

LETAS

Santander Golf Tour, Zarazoga
Emily Penttilä, Tiia Teiniketo ja Emilia Tukiainen

AMATÖÖRIGOLF

European Men’s Club Trophy
Espoo Ringside Golf (Tommy Gulin, Joonas Hinkkanen ja Jussi Sahravuo)

AMATÖÖRIGOLF

Spanish International Ladies’ Stroke Play Championship
Anna Backman, Ada Huhtala, Oona Kuronen, Sandra Palin ja Adeliina Virtanen

Etsi luettavaa