Hyppää sisältöön

Jonathan Vegas voittoon Canadian Openissa

Jonathan Vegas onnistui pelaamaan tuloksen 60 viime viikon PGA Tour kilpailussa. Silloin voitto lipsui kuitenkin Aaron Baddeleylle. Tällä viikolla tähdet olivat paremmin linjassa. Vegas iski viimeisen kierroksen tulokseksi 64 (-8) ja onnistui kirimään voittoon viiden lyönnin takaa. 

Kärkisijaa pitänyt Brandt Snedeker ei onnistunut viimeisellä kierroksella ja jäi jakamaan viidettä sijaa tuloksessa -10. Dustin Johnson lähti sunnuntaihin vain lyönnin kärjestä mutta tulos 69 (-3) ei aivan riittänyt kovatasoisena päivänä. 

Aluksi näytti siltä ettei Vegasin pelaama yhteistulos -12 tule riittämään suoraan voittoon. Lukuisilla pelaajilla oli mahdollisuus tasaukseen vielä viimeisellä reiällä. Dustin Johnson ja Jon Rahm missasivat eagle yrityksensä kahdeksallatoista. Martin Laird ja Steven Wheatcroft eivät onnistuneet birdieen viimeisellä.  

Vegas valmistautui uusintaan, joka ei kuitenkaan tapahtunut. Hän myönsi, että voittaminen PGA Tourilla vaatii onnea.

”Toivoin, että pääsisin edes uusintaan, enkä osannut odottaa tällaista ratkaisua.”

Vuonna 2011 Vegas onnistui voittoon heti uran toisessa startissa PGA Tourilla. Kuluneet viisi vuotta ovat antaneet ymmärtää kuinka vaikeaa voittaminen on PGA Tourilla. 

”Itseluottamus on kaikki kaikessa. Täytyy uskoa itseensä ja päästä pelaamaan voitosta. Mitä enemmän alat uskoa sitä nopeammin alkaa tapahtua.”

Vegas oli Strokes Gained tilastoissa kilpailun toiseksi paras pallonlyöjä mutta griineillä vasta sijalla 29. Viimeisellä kierroksella hyvä draivaaminen nousi tärkeään rooliin sillä griinit olivat kovemmat kuin alkuviikosta. Sunnuntaina Jonathan onnistui yhdeksään väyläosumaan 301,5 jaardin keskiarvolla. Hyvistä avauksista griiniosumia kertyi 15 kappaletta. 

Jonathan Vegasin draiveri on vuonna 2011 ilmestynyt Nike VR. Varsi on muhkeat 104g painava nVentix Nunchuk.

Jonathan Vegasin draiveri on vuonna 2011 ilmestynyt Nike VR. Varsi on muhkeat 104g painava nVentix Nunchuk.

GettyImages

Leaderboard 

Ensi viikolla Amerikassa pelataan kauden neljäs major PGA Championship, jonka Viasat näyttää suomeksi selostettuna. 

 

Etsi luettavaa