Jonas Blixt iski kahdesti, johtaa tuloksella 62: ”Golf on ihmeellistä, huomenna tulokseni voi olla 100 lyöntiä”

Jonas Blixtin kaksi henkilökohtaista voittoa PGA Tourilla ovat vuosilta 2012 ja 2013. Parhaiten hänet muistetaan The Mastersin toisesta sijasta 2015. Kuva:Getty Images

39-vuotias Jonas Blixt oli alkuvuodesta syvässä kuopassa golfinsa kanssa. Ruotsalaiskonkari sai tiistaina ennen John Deere Classicia lyöntiinsä ahaa-elämyksen, joka siivitti hänet torstaina kahden eaglen vauhdittamana tulokseen 62,-9.

”Väärä” ruotsalaispelaaja johtaa TPC Deere Run -kentällä Illinoisin osavaltiossa pelattavaa PGA Tourin kisaa. Ammattilaiseksi alkukesästä siirtynyt Ludvig Åberg on hakenut lupaavin ottein läpimurtoa viimeisissä kisoissaan. Åberg (-3) löytyy torstain jälkeen sijaluvulta 23:s.

Kärkeen kiilasi yllättäen Jonas Blixt, joka teki tuloksekseen 62,-9.

Kuluvalla kaudella hän pelaa rajoitetulla pelioikeudella. Kolmessa aiemmassa kisassa karsiutuneen ruotsalaisen paras sijoitus pääkiertueella on meneillään olevalla kaudella 20.

Viimeiset viikot hän on keskittynyt valmentajansa kanssa harjoitteluun. Tulosta ei ole tullut ennen torstaita, jolloin hän teki eaglen par-viitosen lisäksi 327 metrisellä par-nelosella lyömänsä avauksensa viheriölle ja upotti puttinsa 12,9 metrin matkalta.

“Sain tiistaina ennen kisaa hyvän ajatuksen svingiini. Kuluvalla kaudella olen siinä tilanteessa, että paineet ovat poissa. Lähden kisakierroksille rennolla asenteella svingailemaan.”

”Golf on välillä ihmeellistä. Perjantaina saatan lyödä 100 kertaa, mutta tänään oli hieno päivä”, Blixt muistutti itseään.

Ruotsalaiskonkarilla on runsaasti omakohtaista kokemusta loistavien saavutusten lisäksi jaksoista, jolloin peli ei ole kulkenut.

Parhaimmillaan hän oli maailmanlistalla 33. Kun kausi 2023 käynnistyi, Blixtin sijoitus oli reilusti päälle tuhannen. Mikäli hän voittaisi, FedEx Cupin sijoitus (210.) ponnahtaisi 140 sijaa ylemmäs.

Torstaina Blixt loisti lähestymisillään, joissa oli Strokes Gained -tilaston paras (+5.3 lyöntiä)

Blixtilla on kahden henkilökohtaisen voiton lisäksi kolmas ykköstila PGA Tourilta vuodelta 2017, jolloin hän voitti kiertueen ainoan parikilpailun yhdessä The Openin hallitsevan mestarin Cameron Smithin kanssa.