Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla uudet väyläpuut Playersissa – Dustin Johnson ykkössuosikkina TPC Sawgrassin kentällä

Jon Rahm saa kahdella ensimmäisellä kierroksella peliseurakseen Jordan Spiethin ja Patrick Reedin

Jon Rahmilla on katkeria muistoja vuoden 2019 kisasta, jossa hän murtui johdettuaan epävirallista viidettä majoria ennen päätöspäivää.

Jon Rahm on kivikova tähti, maailmanlistan kakkonen, joka ei kuitenkaan vielä ole voittanut majoreita. Kruununprinssi itseään kymmmenen vuotta vanhemmalle Dustin Johnsonille.

Ennen huhtikuista Mastersia Rahm tavoittelee voittoa torstaina käynnistyvästä Players Championshipista, joka pelaajajakatraaltaan on useimpina vuosina jopa kovempi kuin majorit.

Rahmilla oli 2019 avaimet käsissään Playersin voittoon, hänen siirryttyään kolmannen päivän huipputuloksella (64) kärkeen.  Lauantain loistokkaan esityksen jälkeen askelmerkit kuitenkin sekosivat.

Sunnuntaista tuli kuitenkin fiasko, lähestymisissä mitat olivat hukassa, Rahm hermostui ja lähti pelaamaan aggressiivisesti tavalla, joka pudotti hänet nolosti 12:ksi tuloksella 76.

Kierroksen aikana Rahmin turhaantuneisuus näkyi myös oikutteluna caddie Adam Hayesia kohtaan.

Lähtökohta on torstaina alkavassa Playersissa hänen osaltaan hivenen hankalta. Callawayn talliin vuodenvaihteessa siirtynyt espanjalainen ei ole saanut  uusilla työkaluillaan kasaan viidessä ensimmäisessä kisassaan viidettä tilaa parempaa loppusijoitusta. 

Vastaavaa viiden kisan sarjaa yhtä ”heikolla” kokonanaissaldolla saa Rahmin historiasta etsiä tasan kahden vuoden takaa.

Kärsivällisyys ei lukeudu Rahmin vahvuuksiin, joka saattaa hänen osaltaan torstaina kello 19.49 käynnistyvässä kisassa paistaa esityksessä läpi.

Mailavarustukseensa espanjalainen on tehnyt väyläpuiden osalta uudistuksia. Spooni (15 astetta) ja puu-viitonen ovat viikonloppuna Callaway Epic Speed (18) (Prototype)  mallistoa. 

Kisan ykkössuosikki on Dustin Johnson, joka on Saud-Arabian kisan voittoa lukuunottamatta ollut vuoden kolmessa PGA Tourin kisassa vielä vastaanottavana osapuolena.

Kahdeksas sija näistä parhaana ei ole sitä ”normaalia” jolla Johnson on karannut maailmanlistalla muista lähes valovuoden edelle.

PGA TOurin päämajan yhteydessä sijaitsevalla kentällä on kruunattu paljon yllätysvoittajia. Yksikään pelaaja ei ole kyennyt uusimaan ykköstilaansa.

Ei edes Tiger Woods.

Rory McIlroy on hallitseva mestari kaudelta 2019. Arnold Palmer Invitationalin jälkeen hän putosi taas kymmenen listan ulkopuolelle maailmanlistalla.

Paras vire on pysynyt Abu Dhabin viimeisen kierroksen jälkeen visusti piilossa. Ykköstila viikonloppuna olisi jopa pienoinen yllätys.

Pete Dyen suunnittelemalla kentällä seuratuin reikä on saariviheriölle lyötävä 17:s, jossa useat kisat on ratkaistu.

Players Championsthipin loppupätkä 16-18, sekä  upea pelaajakatras tekevät siitä kisan, jonka seuraamiseen kannattaa varata aikaa. Hienoa golfia on varmuudella luvassa.

Players Championship, tulosseuranta

Etsi luettavaa