Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla uskomattoman pieni vedonlyöntikerroin – ottaako maailmanlistan ykkönen kolmannen perättäisen voiton kotikisassaan??

Jon Rahm juhli Espanjan avointen voittoa kaksi vuotta sitten.

Kansainvälinen vedonlyöntitoimisto uskoo, että Jon Rahm voittaa tällä viikolla pelattavan Espanjan avoimet yli 30 prosentin todennäköisyydellä.

Maailmanlistan ykkönen Jon Rahm pelaa tällä viikolla kotimaassaan European Tourin Espanjan avoimet.

Rahm on kisan ehdoton ennakkosuosikki, sillä kyseessä on melko pieni 1,5 miljoonan euron kilpailu, eikä Rahmin lisäksi kisassa ole mukana muita pelaajia maailmanlistan 50 parhaan pelaajan joukosta.

Tämä näkyy myös espanjalaisen tähden vedonlyöntikertoimissa. Mikäli Rahm voittaa kilpailun, häntä veikanneet pelaajat saavat rahansa erään ulkomaisen vedonlyöntiyhtiön listoilta vain 3,25-kertaisena. Mikäli veikkaa Rahmin sijoittumista 20 parhaan joukkoon rahansa saa takaisin ainoastaan 1,14-kertaisena.

Vertailun vuoksi: toiseksi pienin kerroin on Euroopan Ryder Cup -pelaajalla Bernd Wiesbergillä. Itävaltalaisen voitosta luvataan lähes kuusi kertaa suurempi voittokerroin: 19.

Miksi sitten Rahmin kerroin on näinkin pieni?

Ensinnäkin Rahm on todella kovassa kunnossa: kuudesta edellisessä European Tourin kisassaan Rahm on sijoittunut joka kerralla kahdeksan parhaan pelaajan joukkoon – näistä kisoista neljä on majoreita ja yksi WGC-kilpailua ja yksi Rolex Seriesin kisa.

Näissä kilpailuissa yhtä lukuunottamatta vastuksena on ollut maailman parhaan pelaajat. Ja Rolex Seriesin kilpailut houkuttelevat nekin mukaan European Tourille poikkeuksellisen kovan kaartin.

Toisekseen Rahm hakee Espanjan avoimissa kolmatta perättäistä voittoaan. Viime vuonna kisaa ei koronapandemian vuoksi pelattu, mutta vuonna 2019 hän voitti kilpailun peräti viiden lyönnin marginaalilla ja vuonna 2018 eroa oli kaksi lyöntiä.

Kisa pelataan tänä vuonna samalla kentällä kuin kaksi vuotta sitten eli Club de Campo Villa de Madridissa.

Vaikka Rahmin kerroin on todella pieni, siitä on vielä matkaa vedonlyöntihistorian kaikkien aikojen pienimpään voittokertoimeen pääkiertueilla. Eräs vedonlyöntiyhtiö antoi aikoinaan Tiger Woodsin voitosta Buick Openissa vain 1,8 kertoimen, kun Woods oli uransa huipulla.

Toisin sanoen kertoimien laskijoiden mukaan Woodsin voittaisi kilpailun 56 prosentin todennäköisyydellä! Esimerkin Rahmin kertoin 3,25 tarkoittaa noin 31 prosentin voittotodennäköisyyttä.

Tällä viikolla PGA Tourilla pelataan Shriner’s Children’s Open. Tuossa kisassa ykkössuosikki on Norjan Viktor Hovland, jonka voittokerroin on 19. Kisan osanottajajoukko on huomattavasti tasaisempi kuin Espanjan avoimissa.

Suomesta kisassa ovat mukana neljä pelaajaa. Heistä pienin voittajakerroin on Mikko Korhosella: 41. Muiden suomalaisten kertoimet ovat Kalle Samooja (91), Tapio Pulkkanen (101) ja Sami Välimäki (201).

Espanjan avointen osanottajat

European Tourin kilpailut on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä ja V Sport Golf -kanavalta

Etsi luettavaa