Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla hurja nousu Harbour Town Golf Linksilla – Jimmy Walker yllätysjohdossa

Jon Rahm nosti perjantaina tasoaan erityisesti putteri ja draiveri käsissään. Viikonloppuna hän tavoittelee jo kalenterivuoden viidettä ykköstilaansa PGA Tourilla. Kuva: Getty Images

Kuuden vuoden takainen PGA Championshipin sankari Jimmy Walker (-12) johtaa RBC Championshipia peräti kolmella lyönnillä. Jon Rahmin edellä (72-64,-6) ovat Walkerin lisäksi tähdistä Scottie Scheffler, Patrick Cantlay, Xander Schauffele, Viktor Hovland sekä Jordan Spieth.

Jon Rahm oli pelinsä osalta torstaina kahvilla 3,5 vuorokautta The Mastersin voittonsa jälkeen. Perjantaina espanjalaisjätti näytti luokkansa. Neljän birdien putki käynnistyi päivän toiselta reiältä, sisääntulossa birdejä tuli vielä kolme lisää.

Rahmin tulos (64,-7), oli päivän paras. Hän teki 74 sijaa nousua kohden kärkeä kierroksella, joka osalta iltapäivän pelaajista jäi vielä kesken.

”Tunsin, että kroppani toimi tänään erinomaisesti. Peli oli hyvää, ei kuitenkaan vielä sitä, millaista sen toivoisin olevan. Toivottavasti kykenen nostamaan tasoani viikonloppuna”, kuusi lyöntiä Walkerin takaa kolmannelle kierrokselle lähtevä Rahm ynnäili tilannetta.

Lymen tauti katkaisi Jimmy Walkerin uran huipulla

Jimmy Walker teki kovan ja yllättävän nousun golfeliittiin kausilla 2014-2016. Rivimies voitti jakson aikana kuudesti pääkiertueella. Viimeiseksi ykköstilaksi jäi PGA Championships 2016. Maailmanlistalla hän oli parhaimmillaan kymmenes.

Walker sairastui saman vuoden syksyllä pian metsästysretken jälkeen. Seuraavana keväänä hänellä diagnosoitiin infektiotauti, Lyme borrelioosi, joka tarttuu puutiaisen puremasta.

”Sairastuttuani vointini henkisesti ja fyysisesti vaihtelee lähes päivittäin. Se on kaikkein haastavinta. Urallani en kuitenkaan ole koskaan ollut siinä tilanteessa, että golfkisan voittaminen pelottaisi minua”, Walker kertoi perjantain kierrroksensa jälkeen.

Walker on kärsinyt taudin aiheuttamista oireista vuosien ajan, peliuraansa hän on kuitenkin jatkanut major-voiton tuomalla kategorialla, vaikka menestys on ollut hyvin vaatimatonta. Alkaneella kaudella hän on kiertänyt PGA Touria career money list -sijoituksen (top-50) tuomalla kategorialla.

Lauantain kierros on Walkerille jo kova testi. Viimeisen 59 kuukauden aikana hän on sijoittunut PGA Tourilla vain kerran kymmenen joukkoon, maailmanlistan sijoitus on päälle 400:n.

P

Televisiointi:

  • Discovery+ ja Eurosport 2 klo 21.00-01.00
  • Erikoislähestykset Discovery+ klo 13.30-01.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa