Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla henki päällä Playersissa – ”Henkinen tasapainoni luo turvaa”

Jon Rahmille Players Championshipin voitto olisi uran suurin saavutus

Lauantain kierros TPC Sawgrassin kentällä oli upea näytös tuloksen 64,-8 pelanneelta espanjalaisnuorukaiselta.

Eurooppalaisjuhlat PGA Touriilla jatkuivat Players Champiosnhipissa, tuloslistan kärjessä  on kolme voittoisan Ryder Cup-joukkueen pelaajaa. 

Jon Rahm jyräsi johtoon vakuuttavalla pelillä ja itseluottamuksella. Etenkin lähestymiset ovat vakuuttaneet kolmen päivän aikana, samoin itseluottamus ja rauhallisuus, jonka saavuttamiseksi  tuittuiluun sortunut nuorukainen on tehnyt hurjasti töitä.

”Olen kentällä aivan erilainen kuin vielä vuosi sitten. Henkinen tasapainoni on kehittynyt, se luo mahdollisuuden pelata ehjempiä kierroksia ja kilpailuja”, Rahm painotti huipputuloksensa jälkeeen tv-haastattelussa.

Jon Rahm opiskeli Arizonassa, nousi amatöörien maailmanlistan ykköseksi 60 viikon ajaksi ennen siirtymistään ammattilaiseksi. Menestys oli huimaa, espanjalainen pääsi pian pääkiertuielle ja voitti neljä 38:sta ensimmäisestä kisastaan nousten reilun 1,5 ajassa maailmanlistan kakkkoseksi alkutalvesta 2018.  Nopeammin on samaan yltänyt vainTiger Woods.

Edellliskaudella menestys suurkilpailuissa jäi kuitenkin odotettua heikommaksi, Espanjan avointen ja Tigerin kutsukilpailun voitosta huolimatta sijoitus maailmanlistalla putosi kuudenneksi vuodenvaihteessa. Alkaneen kauden kuudesssa kisassa Rahm on ollut peräti viidesti kymmenen jouokossa, mutta voittojen ja kärkitilojen puute ovat pudottaneet hänet jo kymmenenneksi.

”Ykköstila Playersissa olisi minulle valtavan iso merkitykseltään”, Rahm tunnelmoi tv-haastattelussa.

 

Hänellä on yhden lyönnin johto sunnuntain pelikaveriinsa Tommy Fleetwoodiin sekä Rory McIlroyhin, joiden tulos lauantaina oli kuusi lyöntiä heikompi. Eurooppalaisvoiton lähimpinä uhkina ovat neljä lyöntiä Rahmista jäänyt Jason Day (-12) sekä Abraham Ancer (-11).

USA:n supertähdistä Dustin Johnsonilla (-10) on langanohut mahdollisuus ykköstilaan, Tiger Woods (-3) valahti sijalle 43:s vaatimattoman puttipelin myötä.

Tommy Fleetwood kiri kärkipariin

Kolmannnen päivän kärkipari Fleetwood-McIlroy oli alkukierroksesta syväjäässä. Fleetwood aloitti tuplabogila missattuaan reilun 60 senttisen putin, McIlroyn tuloskorttiin merkattiin alkuun kaksi bogia.

”En ollut parhaimmillani, pelaaminen oli melkoista taistelua, josta selviydyin toisella puoliskolla jo erittäin hvyin”, viimeiset kahdeksan reikää neljä alle pelannut Fleetwood ynnäili päiväänsä.

McIlroyn avaukset olivat villejä, vain neljä 14:sta osui väyliin. Pinttyneeksi tavaksi tullut neljännen kierroksen ”kipsi” tuntui olevan päällä jo lauantaina.

”Löin paljon hyviä lähestymisiä etenkin lyhyillä raudoilla. Avaukset pitää saada päätöspäivänä paremmin kenttään, niitä lähden hiomaan pimeän tuloon asti”, McIlroy suunnitteli kierroksensa jälkeen.

Pohjois-Irlantilaiselle pelaaminen kärkiparin edellä voi olla helpompaa kuin painetila viimeisessä parissa, joka on seitsemällä viimeisellä kerralla tuottanut tappion.

Tuloslista

 

Etsi luettavaa