Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla elämänsä puttipäivä Memphisissa – venytteli kaksi päivää hotellihuoneessaan

Jon Rahmin sarja lyöntipelikisoista on hurja vuoden 2019 aikana. 15 lyöntipelikisaa

Tuitttupäinen espanjalainen (62,-8) löysi hurjan vireen WGC:n kisan avauspäivänä Memphisissa, vaikka hän pelasi kentän ensimmäisen puoliskon ”sokkona” ilman harjoituskierrosta.

Varsin usein lepo on parempi valmistautumistapa kilpailuun kuin uupuneena harjoittelu tai pelaaminen. Jon Rahmilla matkusti The Openista Pohjois-Irlannista rättiväsyneenä valtameren yli Memphisiin valmistautuman WGC:n kisaan.

”Katsoin parhaimmaksi levätä ja venytellä kaksi päivää hotellilla käymättä kentällä ennen keskiviikkoa. Tarkoitukseni oli pelata tuolloin 18 reikää, mutta tunsin oloni neljä reikää pelattuani niin huonoksi, että keskeytin pelattuani kentän toisen puoliskon”, Rahm kertoi torstain hurjan kierroksensa jälkeen.

Caddie Adam Hayes toimi  torstaina sananmukaisesti Rahmin ”opaskoirana” ensimmäisten yhdeksän reiän aikana, joita tämä ei ollut edes nähnyt.

Rahmilla oli pöljä puttipäivä. Hän käytti viheriöllä kulmarautaansa vain 23 kertaa upottaen sataprosenttisella varmuudella kuusi puttiaan 4,5-7,5 metrin matkoilta. Strokes Gained-tilastolla hän voitti muuta fieldiä keskimäärin 5,203 lyöntiä, joka on Rahmin uran paras noteeraus PGA Tourilla.

”Upotin etenkin kierroksen toisella puoliskolla melkoisen määrän putteja.  Tärkein tekijä huipputuloksen tekemiseen oli kuitenkin tänään rauhallisuuteni, säilytin malttini olematta kentällä liian aggressiivinen”, Rahm kiitteli itseään.

Hän johtaa kilpailua kolmen lyönnin erolla seuraaviin. Vaikka Rahmilla on sijoittunut 80 prosenttisesti 12:n joukkoon 12/15 kuluvalla kaudella, voittoja on vain yksi.

Lähes varmaa on, että torstain kaltaista puttipäivää ei loppuviikosta osu kohdalle, muillakin on siten mahdollisuutensa.

Viasat ja Viaplay näyttävät WGC:n kisan suorina lähetyksinä torstaista sunnuntaihin. Perjantain lähetys käynnistyy kello 19.00 kestäen 01.00 asti.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä.

Etsi luettavaa