Hyppää sisältöön

Jon Rahmilla edessään rankka päivä Augusta Nationalilla – Brooks Koepka johtaa kolmella lyönnillä The Mastersia

Caddie Adam Hayes ja Jon Rahm saavat lauantaina kovan haasteen olosuhteista, jotka ovat ennusteen mukaan kisan lähihistorian ylivoimaisesti vaativimmat. Kuva: Getty Images

Jon Rahm (-9 ) pelaa lauantaina 27 reikää, mikäli keli Augustassa sen kolmantena kisapäivänä sallii. Kärkipari Brooks Koepka (-12) ja amatööri Sam Bennett (-8) pääsee levänneinä kolmannelle kierrokselle.

Tyyntä myrskyn edellä.

Näin voidaan kuvailla The Mastersin toista kisapäivää. Odotettu sade, ukkonen ja myrskyt antoivat odottaa itseään aamun sijasta pitkälle iltapäivään.

Yli puolet kilpailijoista ehti pelata toisen kierroksensa loppuun. Koepka otti tahtipuikon käsiinsä. Hän pelasi vakuuttavasti, loisti neljällä par-viitosella (kolme birdieä ja eagle) saaden tuloksekseen 67,-5.

”Olen tyytyväinen omaan peliin. Se on ollut tuloilllaan jo jonkin aikaa”, Koepka myhäili median edessä.

US Amateurin voittajan oikeutuksella Mastersiin päässyt Sam Bennett (68-68,-8) on loppuun pelanneista toisena ennen Collin Morikawaa (-6).

Yksikään amatööri ei ole Mastersia voittanut, toista sijaa jakaneita ovat Frank Stranahan (1947), Ken Venturi (1956) ja Charles Coe (1961)

Muista aamupäivän pelaajista ei ollut Koepkan uhkaajiksi.

Hetkeksi aikaa kolmen lyönnin päähän noussut Jason Day vesitti mahdollisuutensa 15:n vesiesteeseen. Hän pelasi neljä viimeistä neljä yli, mutta on tästä huolimatta tuloslistalla kuudentena.

Suurimpia pettymyksiä olivat voittotaistosta pudonnut Scottie Scheffler (68-75,-1) sekä Augustassa surullisen hahmon roolin jälleen päälleen pukenut Rory McIlroy (72-77,+5).

Tulostaso putosi merkittävästi torstaista. Mikäli koko päiväksi ennustettu sade, myrsky ja lämpötilan voimakas putoaminen toteutuvat, avauspäivän jälkeen johtopaikkaa Koepkan kanssa jakaneet Jon Rahm (-9/9) ja Viktor Hovland (-6/10) ovat kovan paikan edessä.

Lauantaina toisen kierroksensa pyrkivät pelaamaan loppuun ne 39 pelaajaa, joille jäi vielä 1-9 reikää urakastaan suorittamatta.

Parhaassakin tapauksessa kolmas kierros käynnistyy vasta puolenpäivän aikaan. Oletettavaa on sekin, että pelaajat laitetaan kolmen hengen ryhmiin ja starttaamaan ykkösen lisäksi kympiltä.

Amatööri Sam Bennett on tästä johtuen erittäin vahva ehdokas kärkiryhmään.

Fred Couples rikkoo ennätyksen – Sandy Lylen viimeiset putit Mastersissa

Toisen kierroksen hurratuimpiin sankareihin lukeutuvat lauantaina aamulla 18:lla perättäisissä ryhmissä pelaavat seniorit, Sandy Lyle ja Fred Couples.

Lyle pelaa ilmoituksensa mukaisesti viimeisen Mastersinsa.

Hänelle jäi lauantaiksi vajaan kolmen metrin mittainen par-putti. Lylen ryhmän pyynnöistä huolimatta heille ei annettu perjantaina mahdollisuutta pelata kierrostaan loppuun sireenin äänen ilmoitettua keskeytyksestä.

Lyle osallistui Mastersiin yhteensä 42 kertaa. Hän sijoittui vain kerran kymmenen joukkoon, voittaessaan kisan kaudella 1988. Tuloillaan oleva karsiutuminen on kisan ainoalle skotille yhdeksäs perättäinen.

Fred Couples voitti 1992. Hän on ilahduttanut seniori-ikäisenä useaan otteeseen yleisöä hyvillä sijoituksillaan kärjen tuntumassa. Lauantaina Couplesista tulee kaikkien aikojen vanhin pelaaja (63v, 183 päivää), joka on selvittänyt tiensä Mastersissa kahdelle viimeiselle kierrokselle.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa