Jon Rahm paras Mexico Openissa: ”Se oli taistelua, mutta sain sen mitä tulin hakemaan”

Jon Rahmillle Meksiko on tavanomaista merkityksellisempi kisakohde. Hän pelasi uransa ensimmäisen PGA Tourin kisan Meksikossa amatöörinä kaudella 2014. KUVA GETTY IMAGES

Ykköstila oli espanjalaistähden 14:s ammattilaisena ja seitsemäs PGA Tourilla

Jon Rahm johti PGA Tourin kauden ainoaa Meksikon kisaa Vidanta Vallartassa kilpailun alusta loppuun asti. Helpolla ykköstila ei kuitenkaan tullut, toista sijaa jakaneet Tony Finau, Kurt Kitayama sekä Brandon Wu jäivät vain lyönnin päähän.

”Pelasin kaksi ensimmäistä päivää loistavasti. Lauantaina kenttäpeli oli erinomaista, putti takelteli. Sunnuntaina minulla oli mahdollisuuteni karata kierroksen keskivaiheilla, mutta en onnistunut. Loppuvaihe oli melkoista taistelua”, Rahm ynnäili kisan tauottua.

Jokaisena päivänä ei tarvitse olla paras

Mielenkiintoinen fakta on se, että viimeisellä kierroksella peräti 27 osallistujaa pelasi Rahmia (69,-2) paremman tuloksen. Tästä huolimatta hän onnistui pitämään kärkisijansa. Brandon Wu ja Tony Finau saivat tuloksekseen 63,-8.

Kärkikolmikossa Rahmin ja Kitayman kanssa kiertänyt Cameron Champ menetti mahdollisuutensa kahdeksannen reiän triplaan. Hän jäi kuudenneksi kolme lyöntiä voittajalle hävinneenä.

”Meksiko ansaitsee yhden hyvän PGA Tourin kisan. Vidanta on todella upea resort, kenttä loistavassa kunnossa ja puitteiltaan varsin hyvä. Uskon, että tämä viikko omalta osaltaan auttaa golfin kehittymistä Meksikossa”, Jon Rahm toivoi mediatilaisuudessa.