Hyppää sisältöön

Jon Rahm – Svingi Dustin Johnsonin ja Sergio Garcian sekoitus

Jon Rahm saa pallon tottelemaan hieman kotitekoisen näköisellä svingillä. Liikkeestä löytyy kuitenkin samat elementit kuin tourin parhaimmistoon kuuluvilla pallonlyöjillä.

Taakseviennissä Rahm käyttää samaa ranteiden asentoa kuin Dustin Johnson. Vasen ranne taipuu taaksepäin ja kääntää mailan suljetumpaan asentoon. Taaksevienti ja vartalon kierto on kuitenkin selvästi lyhyempi kuin Johnsonilla. Kuvassa voisi hyvin olla Dustin lyömässä vajaata wedgeä.

Ranteen asento liittyy myös Jonin otteeseen mailasta. Alkuasennossa vasen käsi on tavallista ”heikompi” ja suoralla ranteella lapa jäisi helposti auki osumaan. Ranteen kääntäminen auttaa sulkemaan lapaa osuma-alueella ja näin mahdollistaa vahvan vartalon liikkeen hyvään osuma-asentoon.

100 kiloinen Rahm pystyy tuottamaan riittävästi voimaa lyhyestä svingistään. Lyhyempi liike lisää tarkkuutta ja Farmers Insurance Openissa hän oli Strokes Gained: Driving tilaston ykkönen.

Edestä katsottuna Rahm liikkuu kuin Sergio Garcia. Kuten Garcialla rannekulma lisääntyy downsvingin aikana. Maila tulee osumaan loivassa kulmassa ja reilusti selän takaa. 

Rahm on pelannut tasaisen alkukauden ja selvittänyt cutin kaikissa kuudessa pelaamassaan kilpailussa. Pallonlyömisessä 22-vuotias espanjalainen on tourin parhaimmistoa. Tilastollisesti putti ja lähipeli vaativat vielä lisää varmuutta mutta pallonlyömisen luoma perusta lupaa loistavaa uraa. Phil Mickelsonin mielestä Jon on jo nyt maailman parhaiden pelaajien joukossa.

 

 

Etsi luettavaa