Hyppää sisältöön

Jon Rahm suosikkina Torrey Pinesissa: ”Olen saanut kaikki pelin osaset kuntoon”

Jon Rahm on reilun viikon koronakaranteenistaan huolimatta US OPenin ylivoimainen ykkössuosikki

Espanjalaistähdellä on loistava tuloshistoria kisakentältä, mutta myös reilun viikon koronakaranteeni takanaan. US Openissa on nähty hurja määrä murskavoittoja.

Jon Rahm oli 1,5 viikkoa sitten kolmannnen kierrosen jälkeen hankkiutunut upealla pelillä kuuden lyönnin johtoon Jack Ncklauksen isännöimässä The Memorialissa. 
Voitonjuhlista hän ei päässyt sunnuntaina nauttimaan, sillä ennen kierrosta tehty koronatesti osoittautui positiiviseksi, Rahm passitettiin Ohiosta yksityiskoneetiinsa Arizonaan kymmenen päivän karanteeniin,

Eristyksen aikana hän ei saanut tavata edes tytärtään tai Espanjasta USA:han lentäneitä  vanhempiaan, joita hän ei ollut nähnyt yli vuoteen.
Valmistautuminen torstaina käynnistyvään US Openiin on jäänyt puolinaiseksi. Tästä huolimatta Jon Rahm on toiveikas menestyksensä suhteen.

”Ohion kilpailussa pelin osa-alueet toimivat kuten pitää. Kaikki sylinterit olivat käytössä. Vaikka en (US Openissa) pelaisi yhtä hienosti, tiedän kykeneväni nousemaan todella korkealle tasolle”, Rahm avautui mediatilaisuudessa
”Toivoisin olevani paremmin valmistautunut. Kun kisa torstaina käynnistyy, tällä ei enää ole väliä. On vain tehtävä parhaansa. Olen luottavainen.”

Torrey Pines on ollut vuosittain alkutalvesta pelattavassa Farmers Insurancessa ollut espanjalaiselle mieluisaa metsästysmaata. Hän voitti 2017, oli edellisvuonna toinen ja tällä kaudella seitsemäs.
Memorialissa viimeinen päivä olisi oletettavasti tuonut hänelle kuuden lyönnin johotoasemasta ykköstilan. Kun tilastoidaan kalenterivuodelta 2021 loppuun asti pelatut kisat, Rahm on jäänyt poikkeuksetta nurkkaruusuksi kisojen ratkaisuvaiheilla.

Hänellä on peräti seitsemän sijoitusta kärkikymmenikköön, paras sijoitus näissä viides. Näin ”heikkoa” saldoa on Rahmin uralta kärkisijoitusten osalta löydy yhdeltäkään aiemmalta vuodelta.
Siitä huolimatta vedonlyöntitoimistot ovat nostaneet Jon Rahmin selkeäksi suosikiksi ennen nelikkoa Dustin Johnson, BrysonDechambeau, Xander Schauffele ja Brooks Koepka.

Nähdäänkö taas murskavoitto?

Bryson DeChambeau puolustaa voittoa, Phil Mickelsonilta odotetaan Kaliforniassa PGA Championshipin ihmeen uusimista

Bryson DeChambeau puolustaa voittoa, Phil Mickelsonilta odotetaan Kaliforniassa PGA Championshipin ihmeen uusimista

GETTY IMAGES

US Openia varten Torrey Pines on viritetty täysin eri muottiin kuin perinteisesti talvella pidettävässä PGA Tourin kisassa. Väylät ja etenkin viheriöt ovat huippunopeat, karheikot tylyn pitkät. 
Jyvät erottuvat tavanomaista huomattavasti selkeämmin akanoista vaativalla kentällä.
Kisassa on viimeisen kymmenen kerran aikana neljä ”murskavoittoa”

  • Rory McIlroy 2011, kahdeksan lyönnin ero seuraaviin
  • Martin Kaymer 2014, kahdeksan lyönnin ero seuraaviin
  • Brooks Koepka 2017, neljän lyönnin ero seuraaviin
  • Bryson DeChambeau 2020, kuuden lyönnin ero seuraaviin

Kun kisa pelattiin edellisen kerran Torrey Pinesissa 2008, nähtiin toistaiseksi viimeinen uusinta (18 reikää) Tiger Woodsin ja Rocco Mediaten välillä. 

Eurooppalaisten neljän voiton jakso

Eurooppalaisille US Open oli 1920-luvun jälkeen lähes tekemätön rasti. Englannin Tony Jacklin voitti 1970. 
Tämän jälkeen vierähti 40 vuotta, kunnes Graeme McDowell kyykytti Pebble Beachilla Phil Mickelsonia, Tiger Woodsia ja Ernie Elsia. Tuona vuonna karsinnat läpäissyt Ranskan Gregory Havret oli toinen.

Euroopalaiset nappasivat viidestä perättäisestä US Openista neljä järjestyksessä McDowell (2010), McIlroy (2011), Rose (2013), Kaymer (2014).

Isäntämaan pelaajilla on kuuden voiton putki meneillään.

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät kaikki neljä päivää suorina. Torstaina  ja perjantaina lähetysaika on 21.00-05.30 
Selostuksesta vastaavat Antti Vaalas ja Karri Kakko.
Tarjolla on myös valittuihin tähtipelaajien ryhmiin keskittyvä featured groups -lähetys, jossa selostus on englanniksi klo 17.50-05.30

Myös 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa