Hyppää sisältöön

Jon Rahm sai ohjeen pariltaan: ”Älä pyydä anteeksi huonoa lyöntiä!”

Jon Rahm löysi hurmoksen peliinsä Meksikossa heikon alun jälkeen

Ryan Palmer pyysi Jon Rahmia parikseen New Orleansin PGA Tour kisaan. Suosikkien joukossa ovat Adam Scott & Jason Day sekä Sergio Garcia & Tommy Fleetwood.

New Orleansisssa on pelattu Lousianan osavaltion merkittävintä ammattilaiskilpailua jo vuodesta 1938. Se muutettiin parikilpailuksi 2017. Ensimmäisellä ja kolmannella kierroksella pelataan omia palloja (betterball) , toinen ja neljäs kierretään nelinpelinä.

Jon Rahm sai  alkuvuodesta tekstiviestin Ryan Palmerilta, joka pyysi espanjalaistähteä kisaan parikseen. Palmerin aiempi pari Jordan Spieth oli päättänyt jättää kisan väliin, Rahmin kumppani Wesley Bryan on loukkaantuneena poissa kisakentiltä. 

Rahm ei kauaa empinyt vastaustaan.

”Tiesin kokemuksesta, että Ryanin kanssa on helppo pelata. Ensimmäinen vaatimus jonka hän esitti aloittaessamme valmistautumisen oli selkeä. Et saa pyytää anteeksi huonoa lyöntiäsi. Me molemmat tiedämme, että kukaan ei tahallaan pelaa huonosti. Sen toteaminen pyytämällä anteeksi ei paranna asiaa. Tälläkin viikolla kaikille osallistujille tulee huonoja lyöntejä, toivottavasti meille vähemmän kuin muille”, Jon Rahm kertoi lähtökohdista kisaan.

42-vuotias Palmer on pelannut PGA Touria vuodesta 2004 ja voittanut kolmasti. Määritelmä ”hyvätasoinen tourjyrä” osuu häneen varsin hyvin.

Supertähtien sarjaan kuuluva Rahm on pelannut alkuvuonna varsin hyvin – poislukien viimeisen kierroksen. Yhdeksässä lyöntipelikisassa hän on jäänyt vain kerran 12:n sijan ulkopuolelle, mutta jäänyt ilman sijoituksia kärkikolmikkoon. Nuoren spanjoorin pinna on ollut koetuksella, hermokontrolli on kestänyt voittoja ratkaistaessa varsin huonosti.

Ehkä parikilpailu vapauttaa Rahmilta pahimmat paineet pois. 

Mukana on 80 paria, joista viikonlopun kierroksille otetaan 35 parasta.  Voittajaparin molemmille pelaajille on luvassa yli miljoona dollaria sekä 400 Fedex Cupin pistettä.

Rahm & Palmer lukeutuvat suosikkeihin, joista suurimmat odotukset kohdistuvat Adam Scottiin ja Jason DayhinSergio Garcia koettaa pyyhkiä kuudennen peräkkäisen major-karsiutumisen tuskaa harteiltaan Tommy Fleetwood parinaan.

Edellisvuoden voittajat Scott Piercy ja Billy Horschel ovat puolustamassa ykköstilaansa.

Kilpailun tulosseuranta

Etsi luettavaa