Hyppää sisältöön

Jon Rahm otti uuden draiverin käyttöön Havaijilla: ”Hyvä peli ei tullut yllätyksenä”

Plantation Course oli torstaina leppoisa testi Jon Rahmille

Maailmanlistan ykkönen oli tiiltä viheriölle paras Tournament of Championsin avauspäivänä. Rahmin (66,-7) edellä tuloslistalla on vain Cameron Smith (65,-8)

Jon Rahm palasi lähes kolmen kuukauden kilpailutauoltaan Plantation Courselle erittäin vahvan itseluottamuksen saattelemana. 

Siitäkin huolimatta, että US Openin voittajalla  oli menestyksekkään kauden 2021 aikana melkoisia hankaluuksiakin matkassa.

Hän sai kahdesti koronatestissä positiivisen tuloksen. Ensimäisen näistä alkukesästa, jolloin joutui jättämään kuuden lyönnin johdossa kesken The Memorialin
Toinen pettymys tuli juuri ennen olympialaisia, jolloin espanjalainen joutui purkamaan matkalaukkunsa ollessaan lähtövalmiina Tokioon.

Rahm pelasi loistavasti Fedex Cupin finaalissa, mutta joutui taipumaan kakkoseksi Patrick Cantlayn edessä. Ryder Cupissa hän oli joukkueensa kantavia voimia, kaksinpelissä tuli raastava tappio, kuten myös koko ottelussa Euroopalle.

Rahm pelasi vielä kolme henkilökohtaista kisaa, jotka menivät odotuksiin nähden täysin poskelleen. Kaksi kisoista pelattiin Espanjassa, jossa kotiyleisö ja media olivat latausta täynnä odottaen sankarinsa voittoja.

”Pidin taukoa, mutta en laiskotellut sohvalla. Treenasin sekä lajia että fysikkaa aivan kuin kausi osaltani olisi vielä jatkunut. Vaikka vietin aikaani kotona kilpailematta, harjoittelu oli hyvällä tasolla. En ole yllättynyt hyvästä pelistäni”, Rahm kertoi medialle kierroksen jälkeen.

Viidettä kertaa mestarien kisaan osallistuva Rahm on aiemmilla kerroilla osoittanut viihtyvänsä Kapalua Resortin kentällä. 2018 hän oli Dustin Johnsonin jälkeen toisena, muillakin kerroilla kymmenen joukossa.

Torstaina hän aloitti menestysjahdin vakuuttavasti. Strokes Gained -tilastossa hän oli kaikilla neljällä osa-alueella sijojen 4-11 välissä, tiiltä viheriölle yhteenlaskettuna ykkönen. 

Rahmilla on  bägissään  Xander Schauffelen tavoin uusi versio Callawayn Rogue ST draiverista malliltaan Triple Diamond LS. Neljästä eri mallista mailan ominaisuudet tuottavat vähiten spinniä.  Uusi Rogue ST draiveri on kisassa käytössään myös Phil Mickelsonilla ja Abraham Ancerilla, joka vuodenvaihteesta eteenpäin on Callawayn sopimuspelaaja.

Torstain hyvä esitys lupaa Rahmin osalta vahvaa peliä kolmena viimeisenä päivänä. Perjantaina hän saa kirittäjäkseeen revanssinoloisesti Patrick Cantlayn, joka Rahmin tavoin pelasi tuloksen 66,-7.

38 pelaajan kisassa avauspäivän keskiarvo oli 69,6. Johdossa on Australian Cameron Smith (65,-8). Maailmanlistan kakkonen Collin Morikawa (68,-5) mahtuu tuloksellaan kärkikymmenikköön.

Viktor Hovland, jonka draiverin varsi napsahti poikki bägin kuuden päivän mittaisella harharetkellä, ei saanut tilalle asetettuun varteen tai uuteen mailaan torstaina totuttua tehoa. Strokes Gained -tilastossa miinusta tuli avauksissa lähes puoli lyöntiä.

Kuuden reiän jälkeen neljä alle ollut norjalainen sössi viimeisillä viidellä mahdollisuuksiaan, ja sai tuloksekseen 69,-4, joka oli peräti kymmenen pelaajan saldo torstaina.

Kisaan suurimpana suosikkina lähtenyt Justin Thomas (74,+1) on jumbona. Edellisvuoden yllätysvoittajan Harris Englishin (73, par) matka kärkitaistoihin on myös varsin pitkä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa