Hyppää sisältöön

Jon Rahm löysi Ryan Palmerista hengenheimolaisen – Garcia ja Fleetwood taipuivat kakkosiksi New Orleansissa

Jon Rahm ja Ryan Palmer saivat voiton myötä ison apinan selästään

PGA Tourin nelinpelikisa oli ratkaisuhetkillä ensimmäistä kertaa parina pelanneiden Rahmin ja Palmerin juhlaa.

Zurich Classic kilpailuun osallistuneista 80:sta parista parhaaksi nousivat kahdella nelinpelikierroksella (65-69) loistaneet Jon Rahm sekä Ryan Palmer.  Sunnuntain kierroksen toisella puoliskolla etenkin Rahm esitti parasta osaamistaan nakuttaen lähestymisiä lipun viereen ja putteja sisään.

42-vuotias Ryan Palmer vertyi upottamaan kiusalliset 1-3 metriset putit sisään, varmistaen itselleen ja parilleen kilpailun voiton kolmen lyönnin marginaalilla Sergio Garciaan ja Tommy Fleetwoodiin.

Garcia oli kakkosiksi jääneiden eurooppalaisten heikompi lenkki. Hän kehui kierroksen jälkeen Fleetwoodin peliä lähes täydelliseksi. 

Putteri on ollut Palmerille vaikea työkalu, hän puttasi usean ajan todella huonosti etenkin lyhyiltä matkoilta. 

”En halua sanoa ääneen sitä sanaa (jipsi), mutta minulla oli todella vaikeita aikoja viheriöllä. En tiennyt mitä tehdä”.

Ratkasuksi muodostui lopulta paksuun, muodoltaan neliskulmaiseen grippiin ja uuteen otteeseen (claw grip) siirtyminen.

Ykköstila oli Palmerille uran viides PGA Tourilla ja ensimmäinen yli yhdeksään vuoteen. Viimeisten kuukausiein aikana useasti johtopaikalta murentunut Rahm on nyt voittanut kaikilla kolmella PGA Tourin kaudellaan vähintään yhden kisan. Ympäri maailman ykköstiloja on jo seitsemän.

”Muodostimme Ryanin kanssa todella toimivan parin, luotin häneen vankasti koko viikon ajan. Fantastinen kisa, tulemme varmasti puolustamaan voittoa seuraavalla kaudella”, Rahm lupasi.

Voittanut pari sai yli miljoona taalaa mieheen, sekä reilusti Fedex Cup -pisteitä. Maailmanlistan pisteitä kisassa ei kuitenkaan jaettu.

PGA Tourilla on meneillään pitkä ulkomaalaispelaajien voittoputki. Kuudessa edellisesä kisassa ykkönen on tullut (Masters poislukien)  USA:n ulkopuolelta, Rahm jatkoi sarjaa seitsemään. 

Espanjalaisten menestys kisakentillä oli  viikonloppuna historiallista. Rahmin voiton ja Garcian kakkostilan lisäksi Jorge Campillo voitti ET:n kisan Marokossa, Nuria Iturrios oli paras LET:n kisassa viereisellä kentällä. 

Etsi luettavaa