Hyppää sisältöön

Jon Rahm antaa mahdollisuuksia kokemattomalle haastajalleen: ”Tasoerot PGA Tourilla ovat varsin pieniä”

Jon Rahm on voittanut ammattilaisuransa aikana vajaassa viidessä vuodessa yhteensä 16 kilpailua PGA Tourilla ja DP World Tourilla. 17:s ykköstila on Hero World Challengesta. KUVA: GETTY IMAGES

Hurjassa menestysputkessa kulkeva espanjalainen lähtee finaalikierrokselle tasatuloksessa -23 ensimmäistä kauttaan pääkiertueellla pelaavan Davis Thompsonin kanssa.

Jon Rahm pelasi kauden 2022 ensimmäisen puoliskon pahasti vihkoon. Hän menetti maailmanlistan kärkipaikan jo keväällä ja jäi sivurooliin kaikissa majoreissa.

The Openin jälkeen Rahm on pelannut sitäkin vakuuttavammin. Yhdeksässä kilpailussaan hän on jäänyt vain kerran kärkikymmenikön ulkopuolelle (16.), viidestä viimeisestä kisasta ykköstiloja on kolme. Menestysputki on Rahmin omalla urallakin historiallinen.

Sunnuntaina Rahmin odotetaan jatkavan voittokulkuaan, sillä Thompsonia lukuunottamatta muut haastajat ovat  PGA West’s Stadium Courselle lähdettäessä vähintään neljän lyönnin päässä.

Mediatilaisuudessa kolmannen kierroksen jälkeen Jon Rahm kuitenkin muistutti kuulijoitaan siitä, miten pieniä erot pelaajien välillä maailman kovimmalla kiertueella ovat.

”Taitojen osalta maailmanhuiput eivät ole merkittävästi edellä. Erot näkyvät usein vain yksittäisinä hetkinä kierroksen aikana. Kun koko kaudella parhaat ovat kierrosten keskiarvossa esimerkiksi lyönnin haastajaansa edellä, sillä ei ole ( yksittäisellä kierroksella) niin suurta merkitystä”, Rahm vähätteli kohteliaasti omaa suosikkiasemaansa Davis Thompsoniin nähden.

23-vuotias Thompson on pelannut tulokaskaudellaan kuusi kisaa PGA Tourilla. Kaksi parasta sijoitusta ovat yhdeksäs ja 12:s. Edelliskaudella hän pelasi Korn Ferry Touria, jolla kiilasi yhden voiton myötä suoraan pääkiertueelle.

Amatöörinä Georgiassa opiskellut Thompson pääsi pelaamaan sekä Walker Cupissa että Palmer Cupissa.

”Keskityin yliopistovuosieni aikaan varsin tiukasti opiskeluhini sekä golfiin. En ole kaikkein sosiaalisimpia ihmistyyppejä. Pyrin jo amatöörinä tekemään kaiken golfiin liittyvän samalla laatutasolla, jota PGA Tourin pelaajat noudattavat”, Thompson kuvaili taustaansa.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

PGA Tourin tilastot kertovat kuuden ensimmäisen kisan osalta siitä, että avauksiaan keskimäärin 284 metrin päähän lyönyt Thompson (11.) lukeutuu kiertueen bighittereihin niin halutessaan.

The American Express pelataan totutusti kolmella eri kentällä, tulostaso on jälleen jäätävän kova. Lähipeli ja puttaaminen nousevat myös sunnuntaina tavanomaistakin tärkeämpään asemaan.

Rahmin suosikkiasemaa lisää sekin, että hän on pelannut kisan useaan otteeseen ja voitti sen kaudella 2018.

Osanottajalista on kivikova, maailmanlistan 20:sta parhaasta on mukana peräti kymmenen pelaajaa.

Kärkikolmikko Jon Rahm, Davis Thompson, JT Poston lähtee kierrokselleen kello 20.45 Suomen aikaa.

Discovery+ ja Eurosport 2 näyttävät kisan suorana klo 22.00-02.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa