Hyppää sisältöön

Joko on Tommy Fleetwoodin aika nousta supertähdeksi: ”Yleisön tuki tuntui mahtavalta”

Tommy Fleetwood kuritti USA:n tähtiä Ryder Cupissa. Joko hän on valmis voittamaan The Openin?

Fleetwood, Justin Rose sekä hieman yllättäen myös 46-vuotias Lee Westwood muodostavat englantilaiskolmikon, jolla on mahdollisuus palauttaa Claret Jug Englantiin 27 vuoden tauon jälkeen.

Viikonlopusta Royal Portrushin kentällä Pohjois-Irlannissa on helppo veikata jännittäväksi. Yhteensä  24 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä, näistä kymmen USA:sta ja neljä Englannista.

Kokeneet tour-jyrät, Irlannin Shane Lowry ja  USA:n J.B.Holmes (-8) ovat kärkiparissa, heidän edellään kolmannelle kierrokselle lähtevät majoreissa 18 kertaa kärkikymmenikköön sijoitttunut Lee Westwood (-7), sekä suuri yleisön suosikki Tommy Fleetwood (-7).

Viidettä sijaa jakaa myös maailmanlistan nelonen Justin Rose (-6), joka saa parikseen majoreissa kulttihahmoksi kolmella ykköstilallaan nousseen Brooks Koepkan (-5)

Tommy Fleetwood on noussut vedonlyöntitoimistojen listoilla ennen viikonloppua ykkössuosikiksi ohi Koepkan, Lowryn ja Rosen. 

Fleetwood  (68-67,-7) oli toisen kierroksensa jälkeen erittäin tyytyväinen peliinsä ja asetelmaan kahdelle viimeiselle kierrokselle. 

”Pelasin hyvin, tunnelma Portrushissa on mahtava, kenttä upea ja yleisön tuki minulle lämmitti”, hän myhäili.

Fleetwooodille The Open on ollut vaikea rasti, viidellä osallistumiskerralla hän on karsiutunut kolmessa ensimmäisessä, ja saavuttanut tämän jälkeen sijat 27:s ja 12:s. US Openissa neljänneksi ja toiseksi sijoittuneelta liehuletiltä on odotettu edellisvuoden Ryder Cup-sankaruuden jälkeen voittoja, jopa majorin ykköstilaa, mutta kausi on ollut iso pettymys. 

Yksittäisistä hyvistä kierroksista huolimatta ote on lipsunut viimeistään viimeisenä päivänä ja maailmanlistalla sijoitus on pudonnut 20:ksi.

Viikonloppuna Tommy Fleetwoodin päälle on tarjolla sankarin viittaa, hän tulee olemaan yhdessä Irlannin Shane Lowryn kanssa suurin yleisönsuosikki.

Englantilaisille The Openista on muodostunut jopa häpeätahra. Nick Faldo voitti kolmannen kerran The Openin vuonna 1992, tämän jälkeeen ykköstiloja ei ole tullut.

Lee Westwoodin avovaimo Helen Storey oli puolisonsa caddienä myös tämän voittaessa Etelä-Afrikan suurimman kilpaiilun Nedbank Challengen loppuvuodesta 2018

Lee Westwoodin avovaimo Helen Storey oli puolisonsa caddienä myös tämän voittaessa Etelä-Afrikan suurimman kilpaiilun Nedbank Challengen loppuvuodesta 2018

GETTY IMAGES

Fleetwoodilla, Lee Westwtoodilla ja Justin Rosella on mahdollisus nousta viikonloppuna kansallisssankarin asemaan Royal Portrushissa.

Mikko Korhonen lähtee kolmannelle kierrokselleen kello 14.20 yhdessä Kiradech Abhibarnratin kanssa.

Westwoodin ja Fleetwoodin starttiaka on 17.40, Shane Lowryn ja J.B. Holmesin 17.50

Viasat ja Viaplay lähettävät kisan suorana lähetyksenä. Selostuksesta lauantaina huolehtivat Nikke ja Teemu Tyry, kommentaattorina toimii Mika Piltz.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Etsi luettavaa